Няма данни за пострадали българи при вчерашната атака в западния

...
Няма данни за пострадали българи при вчерашната атака в западния
Коментари Харесай

Няма данни за пострадали българи при атаката в германския град Мюнстер



Няма данни за потърпевши българи при вчерашната офанзива в западния немски град Мюнстер, при която микробус се вряза в голям брой хора. Двама души починаха, 20 бяха ранени, шестима от които тежко. След нападението мъжът се е самоубил в колата си. Според локални медии става дума за 48-годишен немец, който е имал душевен отклонения и преди време е правил опит за самоубийство.

Властите в Германия нямат данни за ислямистки подбуди при вчерашното нахлуване, сподели вътрешният министър на провинция Северен Рейн-Вестфалия Херберт Ройл :

" Подробностите се изследват деликатно, по тази причина в този момент не може да се каже нищо за обкръжението му. Към момента нямаме мотив да допускаме съществуването на връзки с ислямисти, само че би трябвало да се изчака. Ще проучим въпроса от всички страни ".
Автомат Калашников е бил открит при обиск в жилището на нападателя от Мюнстер, оповестява вестник " Билд ". Изданието отбелязва, че при огледа на микробуса, с който беше осъществено нападението, не са били открити взривни субстанции.

Световните водачи изрекоха своите съболезнования към Германия поради вчерашното нахлуване.

" Всички мои мисли са за жертвите от офанзивата в Мюнстер. Франция споделя страданието на Германия ", написа в " Туитър " президентът Еманюел Макрон. Съчувствие и съпричастност показаха също от Европейската комисия, НАТО, както и съветският президент Владимир Путин.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР