Няма да участваме в утрешното заседание на НС. Ние вярваме,

...
Няма да участваме в утрешното заседание на НС. Ние вярваме,
Коментари Харесай

Кирил Петков: Няма да участваме в предизборния цирк утре в НС

Няма да участваме в утрешното съвещание на Народно събрание. Ние имаме вяра, че това е дребната димка, или прахуляк в очите на хората, тъкмо преди локалния избор. Разбирам ненапълно кметовете на ГЕРБ – доста от техните кметове са с по 4 или 6 мандата. Как могат да обяснят, че в Ловеч има режим на водата, в Сливен също? Ние сме като в Африка. Трябва им тематика, с цел да отклонят вниманието на хората, и да вършат избирателен цирк. Това съобщи съпредседателят на „ Продължаваме промяната ” Кирил Петков в ефира на Нова телевизия.

Според него ГЕРБ употребява Делян Добрев за черен пиар: „ Преди изборите го пускат да приказва такива работи. Важен въпрос: къде са 27-те стотинки разлика – от лев, както обещаваха, на 73 стотинки? Цялата тематика сега е, вместо да приказваме за какво няма инфраструктура за ВиК, за какво тротоарите са разрушени, за какво няма детски градини – тъй като това са техни кметове. ”

„ Всички сме обединени, че „ Лукойл ” би трябвало да си заплати налозите в цялостен размер. Десет години обратно, по времето на ГЕРБ, те заплатиха нула лв. налог. Тепърва си заплатиха чак когато ние управлявахме. Абсолютно сме обединени, че тази компания би трябвало да си заплати този спомагателен налог. Когато те си ги платят, ние желаеме да ги вкараме в един фонд, и след това би трябвало да помислим доста деликатно по какъв начин да върнем тези пари по-късно на жителите. Може да се случи както в Италия – да се реалокира собствеността. „ Лукойл ”, в случай че войната остане в този вид, ще има дълготраен проблем да намира нефт, който не е съветски ”, разяснява той.

На въпрос има ли български апетити за „ Лукойл ”, Петков изясни: „ Миналата година техните продажби са 4 милиарда $. Не знам има ли опция някой да извади такива пари и да купи рафинерията. Който и да влезе в такава договорка обаче, би трябвало да има транспарантни средства. ”

„ ГЕРБ и Движение за права и свободи би трябвало да научат, че като кажем „ не ” е „ не ”. Това, което не могат да схванат, е че с нас се работи единствено в случай че имаме вяра в това, което вършим. Нямам проблем, когато едни хора си взимат пиара за неща, в които ние имаме вяра. Това в петък ще е проява ”, акцентира още той.

За ролята на Делян Пеевски в некоалицията, Петков изясни: „ Обиколих последните две седмици съвсем цяла България – виждам, че може би същият развой сред нас и „ Демократична България ” се случва сред ГЕРБ и Движение за права и свободи. В Монтана, Търговище, Пазарджик, Велинград те поддържат един кмет. Може би се усещат по-силни дружно. ”

 „ Ако ние се представим доста по-добре от тях, дали ще пожелаеме промяна в кабинета? Няма да пожелаеме. Вярваме на премиера Денков, на финансовия министър, на районния министър и на министъра на спорта. Ако имаме рецензии до ротацията за някой министър, може да повдигнем въпрос към ГЕРБ ”, разяснява той идната ротация през март месец.

По мотив решението за Шенген, той добави: „ Чувстваме, че позицията на Австрия не е почтена по отношение на България. Те просто желаят да вършат промяна в Шенген и Европа и ни употребяват. Трябва да работим по-активно всички дружно. Вярвам, че единствено дружно ще успеем, само че самодейно. Искаме да осъществим програмата, да доведем България в Шенген, да осъществим ПВУ. ”

На въпрос, в случай че не са на балотаж в обитаеми места в страната, кого ще поддържат, той съобщи: „ Аз нямам доверие в такава догадка. Васил Терзиев ще бъде идващият кмет на София, безусловно сигурен съм. Балотажите, които наподобяват сигурни, са Пловдив и Варна. За да може да победи, човек би трябвало да си показа успеха. Стратегията ни е – играем за победа. Направеното на национално равнище с постигнатите промени, в случай че имаме сходни триумфи и в общинските препоръки, това ще е огромна победа. ”
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР