Няма да се закрие нито една противопожарна служба или участък

...
Няма да се закрие нито една противопожарна служба или участък
Коментари Харесай

Николай Николов: Няма да се закриват пожарни

Няма да се закрие нито една противопожарна работа или сектор в страната. Това съобщи във Велико Търново шефът на Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " основен комисар Николай Николов, представен от БНР.

При визитата си в остарялата столица той награди 13 огнеборци , взели участие в погасяването на пожара в месокомбината в града на 6 ноември.

Предстои да бъде разгласен конкурс за 250 нови пожарникари в страната, както и да се разкрият нови сектори, уточни основен комисар Николай Николов.

" В най-малките обитаеми места, общини до 5000 души, е допустимо да бъдат проведени сектори с екипи от по двама души, само че хората би трябвало да знаят, че първите минути ще отидат единствено двама души, до момента в който успеем да съберем останалия от дежурство състав. " - добави той.

От началото на годината 128 души са починали при пожари, потърпевшите са двойно повече, а избавените са над 1700, заяви Николов. Той отличи противопожарната работа във Велико Търново за превантивната активност с рисковите групи от популацията за битови пожари.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР