Няма да се стигне до драстично увеличение на топлата вода

...
Няма да се стигне до драстично увеличение на топлата вода
Коментари Харесай

Ще се стигне ли до драстично поскъпване на топлата вода и парното?

" Няма да се стигне до фрапантно нарастване на топлата вода и парното, нито един от процентите в подадените заявки няма да се случи. Разходите за гориво са едни от най-важните, следват ремонтите, заплатите, материали и консумативи. Към 31 март нито беше ясно дали ще има обезщетения за цената на газа, нито в какъв размер, нито за какъв интервал ", съобщи в " Денят стартира " Кремен Георгиев от Асоциацията на топлофикационните сдружения.

По думите му постоянно до момента тези числа са се разминавали.

" Всички възможни нараствания ще би трябвало да ги понесем на веднъж от 1 юли, само че не с 300 %, точните сметки ги прави КЕВР. Преувеличено е, че софиянци ще заплащат 1000 лв. за парно. Инфлацията ще се отрази в цените на " Топлофикация ". Повишването на цените на горивата няма по какъв начин да не се отрази в крайните цени ", добави Кремен Георгиев.

Той предвижда, че цените ще се повишат, само че последователно. Кремен Георгиев разяснява, че би трябвало да има обезщетения за енергийно слабите консуматори, само че не за всички.

" Събираемостта на " Топлофикация " се е повишила. Преминаването на мазут на топлофикациите не е нужно и не е вид ", сподели още Кремен Георгиев.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР