Няма да разрешим на Иран да обогатява уран. Това заяви

...
Няма да разрешим на Иран да обогатява уран. Това заяви
Коментари Харесай

Помпео: Няма да разрешим на Иран да обогатява уран

Няма да разгадаем на Иран да обогатява уран. Това съобщи американският държавен секретер Майк Помпео, представен от " Спутник ".

Иранският режим предприе нови стъпки в нуклеарните си упоритости. За следващ път режимът употребява нуклеарната си стратегия за изнудване на интернационалната общественост и опасност за районната сигурност. Най-големият спонсор на тероризма в света в никакъв случай няма да може да обогати уран, написа той в " Туитър ".

По-рано денем представителят на Белия дом Сара Сандърс повтори забележките на Помпео в изказване, наблягайки, че би трябвало да се възвърне стандартът за неразпространение на обогатяването на уран за Иран.

Иран надвиши запасите си от обогатен уран, заложени в нуклеарното съглашение от 2015 година, заяви по-рано полуофициалната иранска организация " Фарс ", представена от " Таймс ъв Израел ".

Иранските ресурси от обогатен уран с непорочност 3,67% са надхвърлили ограничаването от 300 кг. Позовавайки се на " осведомен източник ", " Фарс " отбелязва, че запасите са измерени и е открито, че надвишават контрактуваното ограничаване.

Според изискванията в нуклеарния контракт Иран може да има не повече от 300 кг нискообогатен уран.

Иранският външен министър Мохамед Зариф удостовери, че Техеран е надвишил ограничаването от 300 кг обогатен уран.

Говорител на МААЕ също удостовери, че Иран е минал лимита от 300 кг.

Припомняме, че връзките сред двете страни още веднъж мощно се обтегнаха поради нуклеарното съглашение.

Иран съобщи по-рано, че публично е внесъл недоволство в Организация на обединените нации против Съединени американски щати поради нарушение на въздушното пространство на Ислямската република с безпилотен аероплан, свален от Техеран по-рано този месец.

Съединени американски щати пък отсякоха, че Европа има избор: ще прави бизнес със Съединени американски щати или с Иран. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР