Няма да подкрепим предложения проект за бюджет от служебния кабинет.

...
Няма да подкрепим предложения проект за бюджет от служебния кабинет.
Коментари Харесай

БСП няма да подкрепи предложения бюджет от служебното правителство

Няма да подкрепим оферти план за бюджет от служебния кабинет. Това сподели на брифинг водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

" В него има голословни разноски, занижени доходи и е противообществен по своя темперамент. Необосновани са 10 милиарда финансови разноски за половин година. Това е много спрямо предвижданите в предишни години, практиката демонстрира, че не се изхарчват. Няма аргументация за какви планове са тези разноски. От това перо могат да се понижат разноски, считаме, че са повишени. Занижени са и приходите - по-малко с 1 милиарда от смяната на решението от държавните сдружения да се събира 100% дял. Служебният кабинет планува 50% ", съобщи тя.

По думите ѝ Българска социалистическа партия ще се бори да не продължава това най-уязвимите да заплащат цената на рецесиите. " Ще настояваме увеличението на минималната заплата за работещите небогати от 1 юли на 850 лв., майчинството за втората година да се равнява на същата сума. Да има и безвъзмездни медикаменти за децата. Всички оферти ще са финансово обосновани. Залагат се разходи по целия ПВУ, без да са планувани доходи. Абсурдно е да няма сигурност, че тези пари ще дойдат до края на годината ", уточни Нинова.

БСП упорства за няколко неща. " Служебният министър на финансите да направи доклад за осъществяването на бюджета до момента. Имаме въпроси към него: правилно ли е, че за първите месеци на годината са изхарчени повече от плануваното по закон. Тоест да са харчени предплатено пари, планувани през юли, август и септември. Второ, правилно ли е, че първият транш по ПВУ не са употребявани по предопределение, а са изхарчени за други разноски и би трябвало да ги възвръщаме. Няма по какъв начин да узаконим беззаконията на длъжностен кабинет. Искаме чуване на финансовия министър в директно съвещание в Народното събрание, с цел да знаем какво е положението на страната. Освен това настояваме описът от финансови разноски да бъдат написан и показан - какъв брой плана, на каква стойност, на какъв стадий и в кои общини са те ", попита водачът на Българска социалистическа партия.

Според нея екипите на Българска социалистическа партия стартират да разискват финансирането на всеки бранш и сред първо и второ четене да внася оферти по всички политики.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР