Няма да оставим темата за енергийната сигурност на България да

...
Няма да оставим темата за енергийната сигурност на България да
Коментари Харесай

КНСБ: Няма да оставим темата за енергийната сигурност да изчезне от общественото внимание

" Няма да оставим тематиката за енергийната сигурност на България да изчезне от публичното внимание, тъй като тя е извънредно значима. Трябва да има изясненост какво тъкмо ще се случва. Виждаме едно невиждано обединяване на политиците към концепцията ".

Това сподели за БНР вицепрезидентът на КНСБ Огнян Атанасов.

Припомняме, че КНСБ упорства Народното събрание да задължи Министерски съвет да предоговори Плана за възобновяване и резистентност. По-рано през днешния ден Народното събрание взе такова решение.

" Не можем да се съгласим с изказванието, че едно служебно държавно управление не може да стартира такива преговори с Европейска комисия. Напротив, мисля че има схващане в държавното управление, че е належащо неотложно да стартират тези договаряния и синдикатите би трябвало да им дадем поддръжка. Ще им помогнем, както им помогнахме да изработят това решение за отпадане на тези 40%, които са пагубни за страната ни. В идващите няколко дни би трябвало да се направи един съвет от специалисти и експерти, с цел да се създадат оценки ", съобщи Огнян Атанасов.

" Ние не желаеме министърът на енергетиката или вицепремиерът Атанас Пеканов да отидат и просто да кажат на Европейска комисия, че поради огромен протест желаят предоговаряне. Трябва да бъдем доста аргументирани и твърди пред Европейска комисия, че това решение е пагубно за българската стопанска система, освен за енергетиката ", разясни вицепрезидентът на КНСБ.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР