Няма да оставим кръга Капитал да прави клеветническа кампания за

...
Няма да оставим кръга Капитал да прави клеветническа кампания за
Коментари Харесай

Анастасов посече кръга Капитал за клеветите към ДПС

Няма да оставим кръга „ Капитал ” да прави клеветническа акция за Движение за права и свободи. Това съобщи зам.-председателят на Движение за права и свободи Станислав Анастасов, представяйки претекстовете на Движението за основаване на краткотрайна парламентарна комисия, която да ревизира всички обстоятелства и условия към градежа на газовите трасета в България.

По предложение на Движение за права и свободи Народното събрание сътвори краткотрайна анкетна комисия, която да откри всички обстоятелства и условия по отношение на газопроводи за транспорт на природен газ от Руската федерация - „ Южен поток ” и „ Турски (Балкански) поток ”, и аргументите за забавянето на плана IGB (Междусистемна газова връзка Гърция-България). В нея влязоха зам.-председателят на Движение за права и свободи Станислав Анастасов и зам.-председателят на енергийната комисия в Народно събрание Рамадан Аталай, Иван Манев и Петър Кулински от „ Продължаваме промяната ”, Жечо Станков и Теменужка Петкова от ГЕРБ, Филип Попов и Драгомир Стойнев от Българска социалистическа партия, Виктория Василева Андрей Михайлов от Има Такъв Народ, Владислав Панев и Петър Маринов от Демократична България и Искра Михайлова и Георги Георгиев от „ Възраждане ”.

През последните месеци станахме очевидци на доста мръсни кампании - акции на внушения, акции на държавно управление, които целяха да отклонят публичното внимание от същинските проблеми на обществото, сподели Анастасов.

Напоследък Кирил Петков доста стартира да прекалява с фактологическите грешки, добави той. И съобщи: „ Петков стартира да прави внушения свързани с другите газопроводи за транспорт на естествен газ от Руската федерация. Чухме такива спекулации още по времето на служебното държавно управление, когато двамата с Асен Василев бяха министри и във връзка с плана за междусистемна газова връзка сред Гърция и България и аргументите за забавянето. ”.

Това, което ни подтикна да предложим плана за основаване на комисия, е именно грубата нечиста сделка по адрес на Движението за права и свободи и наши депутати, че ние по някакъв метод имаме връзка с „ Южен поток “, по-късно и с „ Турски поток‘ или „ Балкански поток “, който към този момент е осъществен и  функционираш сега план, сподели Анастасов.

Няма по какъв начин една демократична партия да не пази истината. Няма по какъв начин да оставим кръга „ Капитал “, който беше главен представител на тази подправена теза и клеветническа акция, да продължат да вършат сходни дейности по адрес на Движение за права и свободи, безапелационен бе Станислав Анастасов.

Затова предлагаме да се сътвори краткотрайна комисия, която да откри всички обстоятелства и условия по отношение на газопроводите за транспорт на природен газ от Руската федерация - „ Южен поток “ и „ Турски‘, също прочут като „ Балкански поток “, само че несъмнено, да откри и аргументите за забавянето на плана IGB, така наречен междусистемна газова връзка Гърция-България, изясни националният представител.

Целта на плана и на работата на комисията е да извадим нескрито безусловно всички обстоятелства и условия. Без да вършим тълкувания, без да вършим внушения - ние няма да влезем в този звук, който беше употребен по наш адрес, с цел да може обществото да научи истината. Но най-много, за да могат и евроатлантическите сътрудници на България, да видят каква е фактическата конюнктура и да си създадат изводите - кой лъже, кой злоупотребява, кой употребява фактологически грешки.  А също и да разберем, за какво в действителност се забави междусистемната газова връзка, акцентира още Анастасов.

Гласуването ще бъде очевиден лакмус с изключение на за това кой има благосклонности към съветския газ, само че по-важното - кой има благосклонности към истината. Кой не се плаши от истината, кой не се опасява от излагането на всички обстоятелства и условия, акцентира Станислав Анастасов.

„ Колеги от „ Продължаваме промяната ”, скърбя, само че задачата на работата на тази комисия е министър председателят да спре да лъже по адрес на Движение за права и свободи дружно с кръга „ Капитал “. Не го крием! ”, заключи зам.-председателят на Движение за права и свободи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР