Няма да напусна Народното събрание, защото не е вярно, че

...
Няма да напусна Народното събрание, защото не е вярно, че
Коментари Харесай

Явор Божанков няма да напусне парламента

Няма да напусна Народното събрание, тъй като не е правилно, че съм подвел гласоподавателите. " Това сподели пред bTV Явор Божанков, който в петък беше изключен от парламентарната група на Българска социалистическа партия.

Причината за изключването му беше позиция в поддръжка на военната помощ за Украйна. Преди това той гласоподава и против друга идея на социалистите в 48-ия парламент - връщането на хартиената бюлетина. " Моите позиции са били такива в акция, в предния мандат. Винаги съм казвал едно и също. Всъщност нашата група и аз персонално напуснахме Народното събрание, с цел да въведем машинния избор.

Аз персонално съм водил тежки борби за този машинен избор и в никакъв случай не съм казвал противоположното. Не съм влезнал в акция и да кажа на моите гласоподаватели: " Вижте в този момент влизам в този мандат с главен приоритет с ГЕРБ и Движение за права и свободи да върнем хартиената бюлетина ", съобщи Божанков, който не е член на Българска социалистическа партия, а е от гражданската квота.

Уверен е, че " разводът " с левицата е финален. Той описа, че в петък други депутати от Българска социалистическа партия са му предложили да не взе участие в гласуването за военната помощ за Украйна. " Считам, че това е исторически миг за България и желая един ден децата ми да знаят по какъв начин съм дал своя вот ", акцентира националният представител.

И призна, че е афектиран от думите на сътрудниците му социалисти, че е непризнателен. " Партията ми е дала доста, само че и аз на нея, това не е еднопосочна улица ", посочи депутатът. В началото на спора в Украйна самостоятелният към този момент депутат е бил на мнение, че намесата на доста страни с оръжия може да утежни обстановката, както и че би трябвало да се търси изкусен метод за решение на спора. Но по-късно обстановката се трансформирала. " Сега имаме офанзива против цивилна инфраструктура. Това е инвазия, това е тотална война.

Европейският съюз видя, че Русия няма никакво желание да търси мир. Санкциите и ответната реакция стават все по-категорични. Няма по какъв начин да се затворим в една черупка. Трябва да подкрепим със наказания и военна поддръжка, тъй като няма различен метод ", безапелационен е той.

Божанков назова спекулации изказванията, че ще стане член на друга парламентарна група. И посочи, че не са водени сходни диалози - нито с Политическа партия, нито с Демократична България. Не се вижда и в новия ляв план, защото не го смята за никакво " ново ляво ".

Преди ден депутатът разгласява във Facebook фотоси, на които се вижда, че е татуирал на ръката си черна овца с папийонка. Той изясни, че татуировката му е знак и обръщение към младежите - че не би трябвало да разрешават да бъдат нечий протежета, а да следват сърцето си.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР