Няма да изнасяме маски и облекла преди да сме се

...
Няма да изнасяме маски и облекла преди да сме се
Коментари Харесай

Борисов: Няма да изнасяме маски и облекла преди да сме се презапасили


Няма да изнасяме маски и дрехи преди да сме се презапасили. Заводите работят на цялостни обороти. Това сподели министър председателят Бойко Борисов на срещата при президента Румен Радев на "Дондуков 2 ".

На две места се създава плат с водонепропускаемост - Габрово и Търново. Българската промишленост ще може да създава по 14 км. плат дневно, българските промишлености ще шият от 2 до 8 хиляди Сложно е. Първо те имаха контракти. Ние също блокирахме всички доставки и започнахме да си произвеждаме за нас. В момента сме натоварили на най-много мощностите, с цел да можем да си произведем нужното за вътрешния пазар. Няма един комплект да се изнесе на открито, до момента в който не се презапасим. Никой не дава гаранция, че тази пандемия ще е за малко време. Кристин Лагард сподели, че последствията ще бъдат чудовищни, сподели Борисов.

Само обединена, мощна, невъзмутима интелигентна, нация ще може да се оправи с това. Поне да беше войска да я виждаме, а тя е под микрон във въздуха. Няма страна в Европа, която да няма дефицит на всеки един консуматив, както вие казвате. Сега и ние като Съединени американски щати започваме да разбираме какъв брой е значимо стопанската система да не бъде давана в Азия. В Турция фактически го ударих на молба, тъй като те споделиха, че макар договорите, "ми, ние първо ще си забележим по какъв начин е нашето състояние и тогава ", както вършим и ние. Тези доставки бяха отказани на всички места в Европа. Изведнъж блокираха всички фабрики. Оказа се обаче, че в България и шивашката е текстилната индустрия са си добре развити, продължи Борисов. Подчерта, че държавното управление не е засилило съзнателно производството и, че едвам когато се обезпечат всички медици, както и военни, тогава ще стартират да се изнасят маски.

Надявам се да се намерят решения и да мине по-кратко. Що се касае до средствата - Европейска комисия декларират поддръжка, само че в какво се състои - да си преструктурираме нашите фондове. Взе се решение да затворим границите за трети страни - Северна Македония, Турция и Сърбия. Още нямам писмена заповед за това дали важи за дипломати, лекари и други Взе се решение, само че го нямаме като документ. Участваме във всички поръчки на Европейски Съюз. Интересът към нашето произвеждане е изключително огромен, тъй като се оказа, че огромната част от текстилната промишленост е отпътувала за Турция, Китай и Виетнам, сподели министър председателят.

Към 11 ч. през днешния ден приказвах с Виктор Орбан, тъй като имаше скупчване на границите на български жители. Румънците изпратиха писмо на нас, ние го дадохме на унгарците, че ще пропуснат българите, които обаче отидат с полицейски ескорт. И тук е доста значимо за българската полиция да ги пази като си дойдат, както на всички им е домъчняло да се виждат с родственици. На границата трябват доста ясни указания, брошури и тн. Всичките ни ограничения целят нещо доста значимо - не събиране на доста хора на едно място. В един часа унгарско време ще тръгне конвоят, разгласи още Борисов.

За наслада се оказа, че имаме доста спиртоварни. Има няколко, които вършат по 1000 тона на месец. Това също е опция, когато пазарът ни се задоволи, да оказваме помощ и на съседите. Трябва да преведем на всички, на които сме дали обещание чисто 1000 лева, а не да станат 600 след удръжки. Ние към този момент сме на 3,5 милиарда лв. недостиг и може да се смята, че в случай че не се попълни, ще сме на недостиг. Нищо все още не заплашва пенсионната система, тя се подсигурява за дълго време, отсече той. /24chasa.bg

https://www.24chasa.bg/novini/article/8317633

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР