Няма да издигнем кандидатура за председател на Народното събрание и

...
Няма да издигнем кандидатура за председател на Народното събрание и
Коментари Харесай

Гюров: ПП няма да издигне кандидатура за председател на НС


Няма да издигнем кандидатура за ръководител на Народното събрание и ще оставим на идващите по величина парламентарни групи да създадат своя ход.

Това сподели в ефира на bTV Андрей Гюров, ръководител на ПГ на „ Продължаваме промяната “. Той сподели, че не знае какви имена ще бъдат препоръчани.

„ В момента няма никакъв процедурен проблем Мирослав Иванов да извършва тази служба. Има 14-дневен период за избор на нов ръководител. Нищо не постанова бързата промяна, само че въпреки това, при новата обстановка в Народното събрание е обикновено процедурата да тръгне по своя ред и да се потърси една необятна поддръжка за нов ръководител, който да води Народното събрание “, изясни Гюров.

„ Ние заставаме твърдо зад личността и професионализма на Никола Минчев и мислим, че ходът, който беше подхванат предходната седмица със свалянето му от поста, беше извънредно неправилен. Това ще наруши работата и действието на целия парламент в оставащия му живот “, счита Андрей Гюров.

Затова съгласно него вярното решение е да се даде опция на другите парламентарни групи да създадат номинации.

Гюров съобщи още, че от „ Продължаваме промяната “ са подготвени на всевъзможни сюжети след гласуването на вота на съмнение.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР