Няма да има тотална смяна на условията за търговия с

...
Няма да има тотална смяна на условията за търговия с
Коментари Харесай

Милен Велчев: България няма рубли, нито има желание да плаща за газа с тях

Няма да има тотална промяна на изискванията за търговия с газ. Русия желае да подсигурява за себе си, че заплащанията в евро няма да бъдат замразени. България нито има рубли, нито има предпочитание да ги има или да заплаща с тях. Очаквам заплащанията да продължат да се вършат в евро. Това съобщи Милен Велчев, някогашен министър на финансите, в студиото на БТВ.

Той беше безапелационен, че не е в полза на Путин доставките на енергоизточници да спрат.

“Алтернативите за нас за азерския газ и в по-далечна вероятност втечнения газ. България не е толкоз подвластна от газа. Другите енергоизточници като възобновима сила и въглища могат да заместят газа напълно, само че това не е добър вид ”, разяснява Велчев.

Според него няма печеливш от войната на стопанските системи: “Русия губи доста повече ”.

По думите му Русия е огромна стопанска система и н е може да се чака да изпадне до равнището на Куба и Венецуела: “Тя би могла да пренастрои вътрешните си процеси по този начин, че да създава всичко, което ѝ е належащо, само че стандартът на руснаците към този момент падна доста ”.

“Инфлацията зависи от това какъв брой ще продължат военните дейности в Украйна. При привършване на войната чакам суровините и енергоизточниците да поевтинеят, което да се отрази и на инфлацията ”, разяснява някогашният финансов министър.

Велчев сподели, че е прекратил връзките си с ВТБ.

Той разяснява и разминаванията сред думите на финансовия министър Асен Василев за “Джемкорп ” и изказването на Американското посолство: “Това наподобява неуместно. Не прилича на финансов министър да приказва неща, които не дават отговор на истината, а по-късно да бъде опроверган от Американското посолство. Отдавам го на липса на информация ”.

Бившият финансов министър беше безапелационен, че няма съветска банка, която да оперира на територията на България: “И да ги каним, те няма да дойдат, тъй като имат съществени проблеми ”.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР