Няма да има спиране на тока при неплащане на сметки.

...
Няма да има спиране на тока при неплащане на сметки.
Коментари Харесай

Теменужка Петкова: Няма да има спиране на тока при неплащане на сметки

Няма да има прекъсване на тока при неплащане на сметки. Спирането на тока е доста последна мярка, до която няма да се стигне в тази обстановка.
Това сподели в предаването „ Лице в лице “ енергийният министър Теменужка Петкова.

Тя разясни, че и към сегашния миг, с цел да се стигне до изключване на електрическото зареждане, се вършат няколко опита за контакт с лицето, и в случай че има съображение, сметката бива разсрочена във времето с комфортен проект.

Тя добави, че всяко електроразпределително сдружение, като, според от обстановката, срокът ще бъде удължаван. Тази опция се отнася за всички, а срокът е продължен двойно – от 10 – на 20 дни.

Теменужка Петкова разясни, че за уязвимите консуматори, жители, които не могат да се възползват от онлайн банкиране или да платят по други способи, сдруженията са поели ангажимент в центровете за обслужване на клиенти да вземат специфични ограничения – да се сътвори такава организация на работа, която да подсигурява наличието на избран брой лица, който да не надвишава минимума – това са до две лица на едно и също място и то на разстояние до 2 метра един от различен. Осигурени са защитни средства за чиновниците на гишетата, които имат допир до жителите, дезинфекцират се пространствата непрестанно, сподели тя.

Предвидени са и благоприятни условия за заплащане на сметките по банков път, посредством банкомат, онлайн и други, като сдруженията ще осведомят в допълнение на уеб страниците си.

Относно предложенията за въвеждане на мораториум във връзка с заплащането на сметките за битови и комуналните услуги, Теменужка Петкова съобщи, че такова предложение би основало проблем, в сравнение с да го реши.

Да не се заплащат сметките е безконтролно. Ще нарасне междуфирмената задлъжнялост, което ще сътвори сериозен недостиг вътре в системата. Ако се отсрочат във времето отговорностите, ще пристигна денят, в който те би трябвало да се платят, и в случай че му съобщим на потребителя, че би трябвало да заплати няколко сметки за ток – по какъв начин ще се почувства той. Трябва да бъдем виновни към своите отговорности като жители, съобщи енергийният министър.

Теменужка Петкова беше безапелационна, че при тази изключителна обстановка енергийната система е постоянна и ще издържи, жителите би трябвало да бъдат спокойни.

Енергийната система е основен бранш от стопанската система на страната и обвързван с националната сигурност. Имаме два целта – да съхраним живота и здравето на нашите сътрудници и да подсигуряваме сигурността на доставките за жителите и промишлеността, добави министърът.

Ние сме подхванали съответните ограничения, наложени от заповедта на министъра на опазването на здравето. Създадена е организация на работа, изясни енергийният министър.

В сдруженията, за да се подсигурява животът и здравето на хората, плановите действия са отсрочени. Една част от чиновниците са в отпуск, администрацията работи от у дома и сме обезпечили този механически личен състав, който да подсигурява осъществяването на дилемите, добави тя.

Добивът на въглища продължава, снабдяването на Маришките централи е в цялостен ход. Нашата енергийна система е постоянна. Няма да има дефицит на ток, взети са ограничения, в случай че има повреда, тя да се отстранява бързо, сподели министър Теменужка Петкова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР