Няма да има шоково нарастване на сметките за тока, след

...
Няма да има шоково нарастване на сметките за тока, след
Коментари Харесай

Кирил Петков: Няма да има шоково нарастване на сметките за тока след падането на мораториума

Няма да има шоково повишаване на сметките за тока, откакто падне мораториумът. Това сподели в изявление, излъчено в предаването " Тази събота и неделя " по Би Ти Ви, министър председателят Кирил Петков.

Той уточни, че КЕВР като самостоятелен орган би трябвало да има една доста значима функционалност - да бъде същински регулатор и да влиза в елементи от кое място идва несъмнено ценово предложение и какви са същинските разноски.

Петков разяснява и тематиката за Република Северна Македония и означи, че на КСНС е била доказана съществуващата позиция на България и тя се надгражда с общите групи. Той сподели, че по време на визитата си в РСМ ще каже, че е време политиците да спрат с едностранчиви декларация и е време " да запретнем ръкави ".

Попитан водил ли е диалози в представители на американското посолство за признание на " македонско малцинство в България ", министър председателят отговори " в никакъв случай ". По тази тематика има стопроцентова неотстъпчивост и схващане, че тя дори не може да се дискутира, уточни Кирил Петков. Няма смисъл някакви групи политици в този момент да се упражняват на вятъра, съобщи той и добави, че по никакъв метод тази тематика няма да бъде поставена за разискване.

На въпрос за КПКОНПИ министър-председателят сподели, че идната стъпка е Народното събрание да смени закона за КПКОНПИ, тъй като по-важно от съответния човек, който я оглавява, е какъв е регламентът и по какъв начин тази комисия би трябвало да работи, Това, което знам от ПГ, е че това е един от първите закони, които ще се дискутира в пленарна зала, мисля, че още в понеделник се привиква съдружен съвет по тази тематика, изясни Кирил Петков.

На въпрос за Сотир Цацаров той разяснява, че очевидно ДАНС е решила, че надеждността по Закона за класифицираната информация не е спазена. Искам да поздравя службите, тъй като това, което се показва, е, че, когато ДАНС вижда някаква неправда, без значение кой е индивидът, те работят съгласно разпоредбите, уточни Петков.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР