Няма да има пловдивско дерби в първата шестица, след като

...
Няма да има пловдивско дерби в първата шестица, след като
Коментари Харесай

Няма да има пловдивско дерби в първата шестица

Няма да има пловдивско дерби в първата шестица, откакто Ботев и Локо ще бъдат в разнообразни групи в плейофите. Това стана ясно през днешния ден, откакто Крумовград победи като хазаин Славия с 2:0.
Прочетете още
Двубоят се игра на клубната база на Ботев, където Крумовград семейства през този сезон.

Серкан Юсеин откри в 36-та минута след асистенция на Клайдер Машедо.

В 44-та минута Патрик удвои преднината на домакините.

В последните секунди на първата част Патрик вкара нов гол, само че голът беше анулиран след обзор с ВАР.

В 84-та минута Вячеслав Велев беше изпъден с пряк червен картон и Крумовград доигра  дуела с 10 индивида.

Така към този момент ясно, че Ботев ще е отвън първата шестица и ще играе в групата сред 7-мо и 10-то място. В неделя отборът гостува на Локомотив София. Крумовград има по-добри индикатори против Ботев в директните мачове и сигурно ще бъде пред отбора в последния кръг от постоянния сезон. Иначе Крумовград може и да не влезе в първата шестица, само че това ще стане единствено в случай че ЦСКА 1948 победи в неделя Локомотив в Пловдив.

Ботев ще се бори за седмото място, с цел да отиде на бараж за класиране в Лигата на конференциите. Ако обаче отборът завоюва Купата ще си обезпечи директна евроквота за Лига Европа. Пловдивчани победиха ЦСКА с 1:0 в първия полуфинал в шампионата, а реваншът е на 1 май.

Така единствената опция за пловдивско дерби през този сезон е точно баражът за Европа. Това може да стане в случай че Локомотив стане 4-ти, а Ботев не завоюва Купата и приключи 7-ми. Тогава дуелът ще е на " Лаута " и ще е пряк за класиране за Лигата на конференциите.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР