Няма да бъде обявена грипна епидемия в София-град. Това заяви

...
Няма да бъде обявена грипна епидемия в София-град. Това заяви
Коментари Харесай

Министърът на здравеопазването: Грипна епидемия в София-град няма да бъде обявена

Няма да бъде оповестена грипна зараза в София-град. Това съобщи в „ Твоят ден ” по NOVA NEWS министърът на здравеопазването проф. Христо Хинков.

 

" Нещата се усъвършенстват, случаите понижават. В София област към момента има завишаване, само че там ще се реши дали за учениците да има грипна почивка или онлайн образование ", сподели още здравният министър.

" Пречупва се върхът на грипната вълна в страната ", акцентира още Хинков и добави, че общата заболеваемост в страната спада.

 

В Пловдив междусрочната почивка за учениците беше удължена с два дни - 6 и 7 февруари. Грипна почивка до 7 февруари в това число е оповестена и във Велико Търново. В София област учениците се образоват отдалечено до 7 февруари, в Ямбол - до 6 февруари, а в Перник - до 9 февруари.

В днешния ден изтичат към този момент оповестените ограничения в областите Плевен, Смолян, Габрово, Пловдив, Варна, Ямбол, Велико Търново и Хасково. В София-област и Шумен те ще важат до сряда в това число, а в Перник и Пазарджик – до петък.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР