Няма да бъдат премахнати павилионите, за които се обяви, че

...
Няма да бъдат премахнати павилионите, за които се обяви, че
Коментари Харесай

Незаконните павилиони на бул. Ив. Гешов остават заради разследването

Няма да бъдат отстранени павилионите, за които се разгласи, че са нелегално сложени на столичния бул. " Иван Гешов ", където в неделя стана трагичния случай с умрялото от токов удар 16-годишно момче.

Божилов е уверен, че премахването на един или различен обект би затруднило обективното откриване на истината. Не е заслужено, не е почтено едно дете да си отиде, а истината да се потули по една или друга причина, сподели той. Ако тези обекти, наред с трасето и кабелите бъдат отстранени в този момент, това би попречило на съдебно-техническата експертиза.

А за какво комерсиалните обекти са стояли там през всичките години, занапред щяло да стане ясно.

В районната администрация от момента на неговото встъпване като областен кмет, Божилов се фокусирал върху противозаконните търговски обекти в регион " Триадица ", които не били малко. Той е изискал данни за придвижването на преписките, в това число и кои са предпочитани.

" Тази кореспонденция за тези противозаконни търговски обекти не фигурираше в тях ", посочи Божилов. По въпроса за писмата от Столична община към районната администрация с искане за информация, за което приказва и през вчерашния ден и през днешния ден кметът Йорданка Фандъкова, Божилов посочи, че са дали отговор с работа на терен. Издадени са десетки констативни акта и са налагани санкции на противозаконните търговски обекти на територията на община " Триадица ", акцентира Божилов.

Писмото, изпратено от " Архитектура и градоустройство " съдържа лист с 23 обекта на територията - всъщност за редица реклами и уреди, като 11 не са били налични, останалите 6 не са били с точни координати, за още 6 са формирани констативни актове.

Иначе Димитър Божилов е уверен, че комерсиалните обекти, които са на булеварда повече от 10 години, имат нарушавания и се е знаело да тях от същото време.

От петте търговски обекти на територията на булеварда три са на общинска земя, а два на терена на болничното заведение и те заплащат наем на болничното заведение. Търговският обект на колела на булеварда бил безусловно противозаконен.

Също по този начин е уверен, че е имало операции и отваряне на шахтата на бул. " Иван Гешов " през последните седмици. Оголеният кабел от шахтата захранвал обект на територията на болница " Свети Иван Рилски ", отсече Божилов.

Заместник-кметът на региона Христо Вълчанов изясни, че булевардът е от висок клас, само че " какво се случва там, ние не знаем ". Знаем, че шахтата неведнъж е отваряна в последните седмици и сме сигурни, че има записи от камерата, посочи Вълчанов.

Божилов даде обещание да изнесе информация какви наеми са плащали комерсиалните обекти на регион " Триадица ".

" Ако децата ни умират по улиците по този метод това е покруса на цялата страна, освен на столицата ", съобщи Божилов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР