“Няма да бъдат правени компромиси и това, което се случи

...
“Няма да бъдат правени компромиси и това, което се случи
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Няма да позволим конституционната реформа да бъде “опраскана” като през 2014 г.

“Няма да бъдат правени взаимни отстъпки и това, което се случи през 2014 година с конституционната промяна, която беше “опраскана ” сред две четения и Христо Иванов си подаде оставката като правосъден министър. Няма да позволим да стане като тогава. Ако отново бъде изработен подобен опит, всички ще изгубят. Ще оттеглим Атанас Славов от кабинета, а министър председателят Николай Денков към този момент даде поръчка, че ще подаде оставка ”. Това съобщи депутатът от “Продължаваме Промяната - Демократична България ” Ивайло Мирчев в предаването “Денят с Веселин Дремджиев ” по ТВ 1. 

Мирчев съобщи, че би трябвало да бъде преосмислено мястото на Делян Пеевски в парламентарната комисия по конституционни промени. Защото тя би трябвало да бъде формирана от хора, които не са разделящи, и че даже партийните водачи не би трябвало да в нея, както се отдръпна Христо Иванов. 

“Без да съм правист, мъчно ми е да допускам, че Пеевски е специалист по конституционализъм ”, сподели депутатът, представен от пресцентъра на.

И изясни, че народните представители от ПП-ДБ са дали своят вот срещу него, а 8 знаково са се въздържали, макар че и тези гласове имат статута “против ”, тъй като единствено “за ” са в аритметиката на подкрепящите. Принципът е партиите сами да вземат решение кого в коя комисия да пратят, само че има случаи, в които някои хора са неприемливи.

“С нашето гласоподаване споделяме - ние зачитаме правото Движение за права и свободи да предлага който желае, само че не сме съгласни за Пеевски ”, сподели Мирчев. И добави, че  отношението на “Демократична България ” към него е изрично от години, само че “ние не сме влезнали в Народното събрание да се занимаваме с него, а да променяме страната ”.

По мотив изявлението на експремиера Иван Костов, че сегашният парламент няма потенциал за конституционни промени, Мирчев отговори, че в комисията ще бъдат канени за експертно мнение и редица конституционалисти, които не са депутати. 

Мирчев дефинира като реваншизъм, а не като правораздаване интензивността в последните седмици на основния прокурор Иван Гешев. “Той даже един обвинителен акт не може да изготви като хората. Реши да влезе във война с тези, които го смъкнаха, а те са същите, които го назначиха. Правилният метод да бъде освободен беше, да вземем за пример, с причините на правосъдния министър Надежда Йорданова предходната година, а не тъй като сподели, че политиците са отпадъци. Искаме да няма в никакъв случай повече някой като Гешев, като Цацаров или като Филчев ”, сподели депутатът от ПП-ДБ.

Мирчев дефинира като бойкот на държавното управление отдръпването на зам.-министрите и регионалните шефове в последния ден на служебния кабинет.

“Президентът Радев има право да е путинофилът на републиката, само че той би трябвало да отстоява ползите на страната, не може да отдръпна тези хора, като стане наводняване, къде е регионалният, кой ще поеме отговорност? ”, попита националният представител. 

Той не може да повярва и че президентът напусна ложата си в пленарната зала преди националния химн при клетвата на държавното управление “Денков ”.

“Камерата сподели, какъв брой е отчаян президентът, че има държавно управление. Не знаем какви задължения са поемани - съветски ли, какви ”, добави Мирчев и изрази вяра да не са правилни изявленията, че Румен Радев е член на масонската ложа “Слънце ”. 

По мотив оттегления от кабинета зам.-министър на земеделието Дамян Дамянов, който се оказа съпричастен към “Държавна сигурност ” и остана едвам 3 часа на поста си, Мирчев съобщи, че това е остаряло условие на Демократична България в политическите кабинети да няма хора, сътрудничили на комунистическите секрети служби и този принцип твърдо ще се съблюдава при назначенията. Поведението на симпатизантите на “Възраждане ” в Народното събрание с недопускането на депутата Божанков до трибуната и акцията при  прожекция на филм в столичното кино “Одеон ” под Мирчев изясни с изнервеност у Костадин Костадинов и съратниците му и търсене на ескалация на напрежението поради това, че към този момент има постоянно държавно управление.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР