Няма човек, който поне веднъж в живота си да не

...
Няма човек, който поне веднъж в живота си да не
Коментари Харесай

7 съвета към хората, които се засягат от чужда критика

Няма човек, който най-малко един път в живота си да не е изпитал парещото жило на рецензията. Дали сме били подложени на критика персонално, косвено или пък сме ставали очевидци на това по какъв начин подлагат на критика някой различен – едно е несъмнено – рецензията не е от най-приятните и елементарно смилаеми феномени. Въпреки това обаче, постоянно срещаме рецензията като част от ежедневната връзка в другите аспекти от живота ни – персонален, професионален, публичен.

Както знаете, единствено този, който не прави нищо, не бърка. Това значи,че колкото повече рискуваме, толкоз повече рецензия ще чуем по собствен адрес. Не може да спрете потока от отзиви, само че можете да се научите да ги възприемате  по друг метод.

Преди да вземете нещо прекомерно близо до сърцето, помислете ето защо:

Знаете ли кои са Вашите критици? 

Хора, които са Ви подлагали на критика или наранили- какво въобще знаете за тях? Най-суровата рецензия нормално се дава от анонимни консуматори в обществените мрежи. Такива хора, които се крият зад странни аватари, въобще не би трябвало да се взимат под внимание.

Никои не спори,че свободата на словото е значима. Всеки би трябвало да има право да изрази мнение. А градивните анонимни мнения имат право да съществуват. Но аномните “стрели ” и обиди се пращат единствено от страхливците. Заслужава ли си да си позволите на такива хора да Ви наранят?

Важни са за Вас тези хора?

Често се наскърбяваме от думите,мненията и дейностите на хората, които сами по себе си не са значими за нас. Майката на друго дете на детската площадка, другар, който един път Ви е предал и сигурно към този момент не може да бъде считан за приятел…. Или нетърпим сътрудник от прилежащ отдел, шефът на компанията,която се каните да напуснете. Всеки от тези хора може да Ви нарани, само че е значимо да извършите крачка обратно и да приемете трезво обстановката. Струва ли си да реагирате на техните мнения? Не бързайте да реагирате- пробвайте се да слушате деликатно непознатата позиция.

Струва ли си да слизате на тяхното равнище? 

Заслужава ли си да слизате до равнището на тези, които Ви съдят, въз основа на външния Ви тип, пол,ориентация, възраст? Всичко упоменато не е тяхна работа. Ако те се придържат към такива неща, тогава те няма просто какво да кажат.

Това,което споделят и вършат, е постоянно за тях самите

Начинът, по който човек приказва за другите и се държи с тях,показва кой е той в действителност. С корозивни мнения, неприлично държание, те Ви описват историята на живота си. Показват какви прочувствени игри играят, какъв брой стеснен е погледът им към живота. Отровата,която пръскат е техен личен артикул.

Помислете по какъв начин могат да Ви оказват помощ

Дори негативната противоположна връзка, показана по несъответствуващ метод, може да Ви помогне да вземете поради грешките си, да научите нещо и да израстете, изключително когато става въпрос за работа,върнете се към гневния коментар,когато страстите отшумят, и се пробвайте да ревизирате дали това може да Ви е от изгода.

Не позволявайте на критиците да Ви ограничават 

Основната заплаха да одобряваме всичко прекомерно покрай сърцето си е, че заради това ние заемаме отбранителна позиция и това доста лимитира живота,като ни пречи да продължим напред, да се развиваме и използваме нови благоприятни условия. Не позволявайте на критиците да Ви вкарат в този капан. Не се превръщайте в жертва. Не позволявайте на другите да ръководят живота Ви. Ако извършите нещо стойностно, наложително ще се появят критици, само че те ще завоюват единствено в случай че им позволите да го създадат.

 

 

 

 

 

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР