Няма човек, който да не прави глупости. Често обаче минава

...
Няма човек, който да не прави глупости. Често обаче минава
Коментари Харесай

8 правила, които глупавите хора следват

Няма човек, който да не прави нелепости. Често обаче минава много време, преди да го признае.

Не забравяйте, че да се държиш неуместно и да изглеждаш неуместно са две изцяло разнообразни неща. Намалете броя неприятни епизоди в живота си, като избягвате следните присъщи привички.

8. Бъдете безапелационни

Една от характерностите на интелигентността е да виждате нещата от разнообразни страни и да не изключвате, че може да грешите. Но в случай че някой е прекомерно безапелационен и отхвърля всички останали гледни точки, евентуално не е задоволително интелигентен. Както споделя Дарвин: „ незнанието по-често поражда убеденост, в сравнение с знанието. “ Учените от дълго време са открили, че колкото по-малко знаят хората, толкоз по-уверени са те. Тази взаимозависимост е известна като „ резултат на Дънинг-Крюгер “.

7. Доказвайте гледната си точка във всеки вероятен случай

Това предписание е резултат от предходното. Ако един интелигентен човек признае, че може да сгреши, няма да харчи сила да потвърждава, че е прав. Ето за какво:
Отнема време и старания.Дразни хората.Пречи ни да чуем непознатото мнение и лимитира светогледа ни.
6. Не се разделяйте с разочарованието
Ако не можете да спрете да се ядосвате на някого, вие не можете и не желаете да анализирате обстановката, тъй като:Действията на съперника ви може да не са били преднамерени, затова гневът ви е неправилен.Опонентът ви може да не е желал да ви нарани. Наистина ли е наложително да реагирате на всяка провокация?
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР