Няколко зенитни и ракетни дивизии в Украйна близо до границата

...
Няколко зенитни и ракетни дивизии в Украйна близо до границата
Коментари Харесай

Лукашенко: Украйна се готвеше да нанесе удар по руските войски в Беларус

Няколко зенитни и ракетни дивизии в Украйна покрай границата с Беларус се готвеха да нанесат удар по съветските войски, ситуирани в Беларус. Това сподели президентът на Беларус Александър Лукашенко на разширено съвещание на Съвета за сигурност, оповестява

„ Нашето разузнаване и руснаците откриха на територията на Украйна в непосредствена непосредственост до белоруската граница няколко зенитни и ракетни дивизии, готови за нанасяне на удари по съветски войски в региони на централизация на територията на Беларус. Едновременно с оповестяването на решението за осъществяване на интервенция от страна на Русия (по демилитаризация и денацификация на Украйна – бел. ТАСС) е нанесен предпазен удар по тези тежки въоръжения, с цел да се предотвратят загубите и въздействието им върху Беларус “, добави още Лукашенко.

Той съобщи, че се планува потреблението на силите, намиращи се в Беларус, за осъществяване на съветската спецоперация в Украйна.

" Естествено, трябваше да се употребява група войски, останали на територията на Беларус. И аз бях осведомен за това в 5 часа сутринта на 24 февруари ", сподели Лукашенко.

На 17 февруари обстановката на линията на прикосновение в Донбас ескалира. Народните републики Донецк и Луганск оповестиха за най-интензивния украински обстрел през последните месеци, който докара до цивилни жертви и вреди на редица цивилни инфраструктурни уреди. На 24 февруари съветският президент Владимир Путин разгласи специфична военна интервенция в Украйна в отговор на апела на водачите на републиките на Донбас за помощ. Той акцентира, че проектите на Москва не включват окупацията на украински територии, задачата е демилитаризация и денацификация на страната.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР