Няколко язовира в община Царево са с пълен обем и

...
Няколко язовира в община Царево са с пълен обем и
Коментари Харесай

Два язовира в Царево са пред преливане

Няколко язовира в община Царево са с цялостен размер и има заплаха да прелеят. " Ситуацията е под надзор, чакаме дъждът да спре ", разяснява кметът Георги Лапчев, представен от БНР. Заради изобилните превалявания язовирите „ Хаджи Яни “ и „ Потурнашки “ в землищата на Лозенец са до кота преливник. От община Царево поучават жителите, които са в заливната зона на двата водоема, да имат подготвеност да се изтеглят и да изместят колите си и домашните животни.

За „ Хаджи Яни “ заливната зона е: частта на с. Лозенец до Централен плаж-Лозенец, канално-помпена станция, част от пътя с. Лозенец - с. Лозенец - къмпинг " Юг " и зоната под язовирната стена /Бетоновъзел " Диана ", бетоновъзел " Прилеп ", склад за строителни материали, икономически и животновъдни обекти/. За „ Потурнашки “ зоната включва част от с.о. " Оазис " - хотелски и жилищни комплекси, подземни гаражи, къмпинг " Оазис ", помена станция и други. Опасност от наводняване има по поречието на р. Велека - с. Кости и с. Бродилово, само че все още тя се оттича към морето. За малко бе затворен общинският път сред Лозенец и Фазаново. Край Приморско има сектори от основния път, на които са се образували съществени локви. Има заплаха от аквапланинг, само че Ропотамо не е преляла. В Малко Търново няма проблеми все още. Най-сериозните дъждове са точно в Странджа. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум-->


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР