Няколко прости съвета как да приготвим пържолата: 1. Много е

...
Няколко прости съвета как да приготвим пържолата: 1. Много е
Коментари Харесай

Как да печем месо: 5 полезни съвета

Няколко елементарни съвета по какъв начин да приготвим пържолата:

1. Много е значимо да изберете вярното месо или ядене, изключително в случай че желаете да печете или проготвяте на скара. От месестата част на гърдите или частите от краката мъчно може да се пригови прилична пържола.

За печене на тиган или скара може да употребявате единствено филето (изрязано), антрекота (тлъстият край) или тънкия край. Качеството на готовото ядене зависи и от възрастта на животното: колкото по-младо е местото, толкоз е по-вкусно.

2. Най-добре е преди печене месото да се маринова. Най-бързият и елементарен метод за мариноване е да се постави черен пипер, да се залее с растително масло и авансово натъркан в месото счукан чесън.

Не се предлага да се соли авансово, тъй като солта прибързано изпуска сока на месото и по този начин се губи неговия усет.. Този способ за мариноване е добре да се употребява при печене на свинско, агнешко, телешки ребра.

Ако месото би трябвало да се маринова, а времето е малко, би трябвало да го нарежете на порционни части (обикновено 150-200 грама), да ги начукате, сложите в съд и и поръсите с нарязан лук, кимион, дафинов лист, магданоз. След това да ги залеете с растително масло, смесено с лимонен сок, сол и черен пипер. Периодично обръщайте месото.

3. Не обръщайте месото прекомерно постоянно при печене. Обикновено се обръща едвам тогава, когато първата страна към този момент е опечена.

4. Трябва да определите какво месо желаете по степента на опичане: мощно препечено – well done,, приблизително препечено – medium, с кръв – rare и производните medium—rare или medium—well done.

Полупечени могат да бъдат единствено някои меса от говеждо (ростбиф или стек), агнешкото, телешкото и свинското не се подготвят по този начин.

5. Вкусът на месото при предпазване се утежнява. Затова би трябвало да го печете малко преди да седнете на масата.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР