Няколко опасни зависимости върлуват сред населението, а една от тях

...
Няколко опасни зависимости върлуват сред населението, а една от тях
Коментари Харесай

Колко опасна може да бъде хазартната зависимост

Няколко рискови зависимости върлуват измежду популацията, а една от тях е тази към хазарта. За разлика от алкохола и цигарите, при залаганията няма физическо пристрастяване. Всичко е на психическа основа, по тази причина лекуването се оказва мъчно, в случай че подвластният не признава за проблемите си.

Всички, които вземат участие в
хазартни игри или възнамеряват да залагат, считат, че умеят да се управляват и няма да се пристрастят. Уви, всеки може да попадне в лапите на хазарта, а измъкването оттова е доста мъчно. В публикации и разработки на учени, които са оповестени в интернет, можете да прочетете повече за зависимостта и по какъв начин въздейства на човешката душeвност.

Целта на следния материал е да Ви запознае с проблемите, дължащи се на несъразмерните
залози, и да Ви защищити от този нездравословен табиет.
Какво е
хазартна взаимозависимост и по какъв начин се развива
Това е един от най-големите проблеми на актуалното общество. Все повече хора пристъпват към присъединяване в или със
залог, за да завоюват лесни пари и да трансформират живота си. Тръпката, която придават залаганията, е доста характерна и води до непрекъснато предпочитание за чувството ѝ.

Мнозина мислят, че
хазартни игри са само слотовете, рулетката, блекджекът, бакарата, което не е правилно. Към тази група спадат залозите на спортни събития, тотализаторите (Спорт Тото) и лотарийните игри.

Преди няколко години (б.а. – до началото на 2020 г.) в България имаше взрив на лотарийните билети. Въпреки че се смятаха за най-обикновено развлечение, те също спадат към хазартните игри. Възможно е човек да се пристрасти към тях и да отделя сериозна част от финансите си, с цел да купува билети, както се случи в реалност с мнозина.

Развиването на
хазартна взаимозависимост минава през разнообразни стадии и процеси. В началото всичко се приема като забавление, а извоюваните суми подтикват участника към нови залози. С времето обаче, стартират да се натрупат загуби, а залагащите желаят да си върнат парите неотложно. Това води до още повече залагания, рискуване на големи суми и най-лошото – пристрастяване.

Има хора, които съумяват да се спасят от този недостатък, само че повече са тези, които остават прихванати от „ пипалата ” на
хазарта.
Как да разберем дали сме подвластни към
хазарта
В уеб пространството има проби за
хазартна взаимозависимост, които ще Ви оказват помощ да разберете дали пристрастеността към игрите е надхвърлила всички правила. Другият вид е да посетите психолог и да разкажете повече за присъединяване си в онлайн казина и букмейкъри. Специалистът ще окаже цялостна поддръжка и ще резервира Вашата анонимност.

За да бъдем по-конкретни обаче, ще Ви предоставим лист с основни фактори, които разкриват пристрастяването към залозите и хазартните игри. Ето кои са те:
Криене на
залози и стойност на депозитите в хазартни платформи;Прекарване на повече от един час в уеб сайтове за залози;Вземане на заеми от близки и другари, за да се покрият загуби от залози;Залагане на повече от 10% от месечния бюджет в казина;Отдалечаване от семейство и другари и изпадане в меланхолия.
Не са единични случаите на хора, губещи цялата си заплата в уеб сайтове за спортни
залози и казино игри. Още преди да са платили битовите сметки и разноските за храна, те рискуват парите си.

Голям % от залагащите имат вяра, че увеличението на залозите ще докара до бързо връщане на изгубените средства. Уви, това води до по-големи провали и по-неприятни страсти. Забравете за всички загуби в
казината и не преследвайте сигурен приход – това е най-хубавият метод да избегнете зависимостта към хазарта.
Как да се оправим с рисковата взаимозависимост – всички решения
Пристрастяването към
хазарта може да се окаже повратно за живота Ви и да докара до съществени последици. Затова е значимо да предприемете ограничения и да ограничите залозите, а в някои случаи тотално да ги спрете.

Първата стъпка е да осъзнаете казуса и да признаете за неговото битие. След това споделете с непосредствен човек – приятел/роднина – и посетете психолог. Когато имате опора, по-лесно ще преминете през компликациите.

Съвременните онлайн
казина разполагат с функционалности за ограничение на депозитите и залозите. Активирайте ги и въведете суми, които можете да си позволите. Например, в случай че месечният Ви приход е 1000 лева, не трябва да залагате повече от 50-70 лева в границите на 30 дни.

Някои платформи автоматизирано лимитират играчи, които прекаляват със
залаганията. Системата открива, че облозите им се повишават с бърз ритъм и е допустимо да развият взаимозависимост към хазарта.

В случай че изпитвате позор, въпреки че е изцяло непростим, потърсете анонимна помощ от организации като BeGambleAware и GamStop.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР