Няколко народни представители излязоха с позиция във връзка с изказване

...
Няколко народни представители излязоха с позиция във връзка с изказване
Коментари Харесай

ГЕРБ се разграничиха от изявлението на Тодоров, ДПС и БСП го осъдиха

Няколко народни представители излязоха с позиция по отношение на изявление на депутата от ГЕРБ Антон Тодоров, който в разговор за процедурата за пазаруване на бойни самолети за армията, заплаши водещия на утринния блок  по " Нова телевизия " Виктор Николаев с уволняване.ГЕРБ се разграничиха от изказването на депутата си в декларация до медиите. По-късно ръководителят на Народното събрание Димитър Главчев изясни: Няма по какъв начин аз да съм като класен началник на Народното събрание. Аз съм пръв измежду равни. Всеки дава отговор за своето държание - какви последствия да има. Ние сме за свободна публицистика. За нас няма неуместни въпроси, а има неточни отговори в последна сметка. Лично бих се извинил, в случай че съм аз в тази ситуация Председателят на парламентарната група на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ разяснява:Цялостното държание и политика на ГЕРБ е на проби, неточности и извинения. Такива обстановки като държанието на господин Тодоров, господин Белчев и ред други, изискват решителност, мощ, воля и дейности, а не извинения!
Пенчо Милков от " Българска социалистическа партия за България " дефинира държанието на Тодоров като " конфликтно, неподхождащо за депутат и уронващо престижа на институцията ": В никакъв случай политик не може да си разреши с тези думи да се обръща към публицист, ще го уволнява или за въпросите, които да му се задават. Той в случай че не може да отговори на въпрос, би трябвало да каже, че не може, само че неговото типично държание е, и той бива употребен за това, когато полемиката е значима, Антон Тодоров става и скапва всеки разговор. Поведението на Антон Тодоров от тази заран е типично държание за Антон Тодоров, за което позиция особено за днеска не сме формирали, само че ние имаме позиция във връзка с неговото типично държание от предните месеци. То е конфликтно, неподхождащо за депутат и уронващо престижа на институцията
Нова телевизия дефинира като " неприемливо " отправянето на закани от обществени фигури към публицисти. Медии и публицисти от Стара Загора желаят оставката на Антон Тодоров като народен представител от парламентарната група на ГЕРБ. В отворено писмо до народните представители от района, те показват възмущението си от държанието на Тодоров в студиото на Нова ТВ и упорстват за обществено опрощение към Виктор Николаев и цялата журналистическа колегия. В писмото се показва, че България не инцидентно е на 109-то място в света по независимост на словото в класацията на " Репортери без граници " за 2017-та година. „ Какво ни готвите? Днес ни заплашвате, а на следващия ден ще ни арестувате ли!? Кой подсигурява свободата на словото ни? “ - питат в писмото публицистите от родния град на Антон Тодоров, където той стартира политическата си кариера в редиците на Съюз на демократичните сили. Информация на Венелина Попова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР