Няколко минути вглеждане в наситена червена светлина биха могли да

...
Няколко минути вглеждане в наситена червена светлина биха могли да
Коментари Харесай

Червената светлина може да подобри зрението

Няколко минути вглеждане в наситена алена светлина биха могли да имат резултат върху попречване на намаляването на зрението с придвижване на възрастта, съгласно ново изследване, оповестено в The Journals of Gerontology.

Ще бъде толкоз елементарно, колкото миенето на зъбите стига бъдещите проучвания да го поддържат, това може да избави зрението.

" Не е нужно да го употребявате доста дълго, с цел да започнете да постигате мощен резултат ", споделя водещият създател Глен Джефери, професор по невронауки в Лондон.

В пилотното изследването са взели участие 24 участници на възраст сред 28 и 72 години, всички без очни болести. Първо откривателите тествали чувствителността на фоторецепторите в ретините им. Те се състоят от конусовидни и пръчковидни кафези. Първите са виновни за цветното зрение, до момента в който вторите са значими за периферното зрение и за зрението при здрач и на мрачно.

Учените дали на участващите в опита доброволци особено конструирани дребни LED фенерчета. Тяхната задача: да гледат в аления светлинен лъч в продължение на три минути всеки ден в продължение на две седмици. След това тестванията за сензитивност на фоторецепторите били повторени.

Експериментът посочил, че от лекуването с алена светлина се отразява единствено на по-възрастни хора. Производителността на конусовидните кафези се подобрила доста при хора над 40 години. Никаква смяна не е била измерена при по-млади доброволци.

Подобрението е изключително ясно при разпознаването на синия цвят. Това е и цветовата гама, при която зрението нормално се утежнява най-вече.

Производството на лампите не е доста скъпо. Всяко лечебно алено LED фенерче коства на откривателите към 13 евро.

Една от положителните страни на потреблението на алена светлина е, че тя е безвредна. Всички откриватели тествали алените светлини на личните си очи, преди да стартират проучването и не разкрили неприятен резултат.

Учените предизвестяват: Ретината е мощно сензитивен орган. LED светлината и изключително лазерната светлина може да аргументи трайни повреди. Затова, апелирам, не гледайте в спонтанни или независимо направени лампи при никакви условия! Публикуваното изследване е част от съществени проучвания. Все още няма констатации за вероятни дълготрайни вреди, породени от сходно лекуване, и няма здравно утвърждение за сходна терапия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР