Няколко животновъдни организации се противопоставиха на политиката на правителството в

...
Няколко животновъдни организации се противопоставиха на политиката на правителството в
Коментари Харесай

Животновъди искат оставката земеделския министър

Няколко животновъдни организации се опълчиха на политиката на държавното управление в бранша. Според тях политиката, която сега се организира води до заличаване на българското млечно отглеждане на животни. По тази причина те сигнализираха какви са техните проблемите и показаха съответни претенции за излизане от рецесията. Освен това обаче, част от фермерите желаеха и оставката на министъра на земеделието Кирил Вътев.

" На всички тези хора това им е последното предпочитание - да дойдат в София от страната, отвред, вместо да си гледат работата във фермите, само че многократните техни молби, които са и наши, не престават да не се извършват от Министерство на земеделието. Подписахме меморандум за преустановяване на протестните дейности, в който едно от точките беше цялостното погашение на обезщетителната поддръжка на Украйна. Това не са помощи, дотации, това са обезщетения за вреди, породени от войната в Украйна и те са доста дребни. Тези хора, които заплащат налозите не са получили нито една стотинка, макар меморандума. Един месец към този момент мина ". Това съобщи ръководителят на Националния съюз на говедовъдите Димитър Зоров по време на специфична конференция на тематика " Да спасим българското мляко и да се противопоставим на целенасоченото заличаване на българското млечно отглеждане на животни ".

" Изхранването на едно животно дневно коства за пазаруването на храната над 21 лева ", добави Зоров. " 7300 лева, това е единствено за храната, настрана има заплати и т.н и тази доближава над 10 000 лева ", разяснява той. Фермерите упорстват до края на седмицата да бъдат изплатени средствата, които са записани в меморандума.

Цанко Цанев, представител на Асоциация на аграрни производители, сподели, че фермери всеобщо унищожават животните си. " Незабавно би трябвало да ни бъдат изплатени средствата ", безапелационен е той.

Председателят на " Обединени български животновъди " Бойко Синапов изясни, че 50% от млечните артикули, които консумираме се внасят извън. " Искаме оставката на министър Вътев дружно с неговия кабинет. Той ни излъга ", разгласи той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР