Няколко големи компании във Великобритания използват изкуствен интелект и технология

...
Няколко големи компании във Великобритания използват изкуствен интелект и технология
Коментари Харесай

Изкуствен интелект провежда интервюта за работа във Великобритания

Няколко огромни компании във Англия употребяват изкуствен интелект и технология за лицево различаване, с цел да организират интервютата на нови претенденти за техни позиции, написа “Телеграф”.

Софтуерът проучва потреблението на езика, гласа и лицевите изражения на всеки претендент, като употребява авансово сниман от тях видеоклип. Всеки претендент самичък записва изявлението си, като дава отговор на авансово заложени идентични въпроси.
“Майкрософт ” влага 1 милиарда $ в план на Илон Мъск за изкуствен интелект Целта е да се репликира човешкият мозък в синтетичен вид
Алгоритмите на изкуствения разсъдък правят оценка представянето на всеки претендент въз основата на към 25 хиляди разнообразни лицеви мимики и лингвистични израза. Базата данни се събира от предходни чиновници на дадената компания, които са постигнали високи резултати на постовете си.

Според компанията създала новия програмен продукт – “Хайървю”, това дава опция на всеки шеф да отсее повече претенденти още на първичната фаза на интервютата. Програмистите настояват, че софтуерът е надалеч по-надежден от хората, тъй като показва справедлива оценка, лишена от човешко користолюбие.
След FaceApp: Уебсайт трансформира селфита в картини от класическото изкуство (СНИМКИ) AI Portraits употребява голяма база данни от над 45 хиляди творби от XV в., с цел да “нарисува ” типичен портрет на всеки от нас
Въпреки това, доста аналитици разясняват, че новият програмен продукт има вградени пристрастия, които се базират на въведената база данни. Така някои претенденти могат да бъдат отстранени от процеса, просто тъй като не влизат в “калъпа” на съвършения чиновник.

До момента в света са извършени над 1 млн. изявленията със софтуера на “Хайървю”.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР