Няколко германски провинции обявиха, че публичната употреба на руския символ

...
Няколко германски провинции обявиха, че публичната употреба на руския символ
Коментари Харесай

В Германия криминализират публичното използване на проруския символ Z

Няколко немски провинции оповестиха, че обществената приложимост на съветския знак Z (Зет) като израз на поддръжка за войната на Москва в Украйна ще се санкционира със закон, съобщи ДПА.

Законодателката от държавното управление на провинция Берлин Ирис Шпранглер сподели в оповестено през днешния ден изказване за в. " Тагесшпигел “, че в случаи, когато може да се откри обвързвано с войната наличие при потреблението на бели букви Z, каквито могат да се видят върху съветски военни машини, това естествено значи утвърждение на нападателната война.

То ще се санкционира със закон и " ще се намесваме неотложно “.

Шпранглер се базира на член 140 от наказателния кодекс, което прави утвърждението на някои нарушавания наказуемо. Санкцията планува до 3 години затвор или санкция.

В петък провинциите Долна Саксония и Бавария оповестиха, че ще криминализират потреблението на този знак. Не одобряваме одобряването на закононарушения, които нарушават интернационалното право., сподели баварският министър на правораздаването Георг Айзенрайх за ДПА.

В град Щутгарт и провинция Северен Рейн-Вестфалия законодателите се изрекоха в поддръжка на възбраната на признака Z.

" Символът Z на Путиновия фашизъм би трябвало да бъде неразрешен в цяла Германия “, написа в Туитър Йоахим Щамп – министър по въпросите на бежанците в Северен Рейн-Вестфалия.

Буквата Z се употребява в Русия като редуциране на логунга „ За победа “, съгласно съветското министерство на защитата.

ДПА показва, че Z се употребява, макар че в съветската писменост няма такава писмен знак.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР