Няколко европейски държави, включително Германия, Франция, Италия и Великобритания, отмениха

...
Няколко европейски държави, включително Германия, Франция, Италия и Великобритания, отмениха
Коментари Харесай

СЗО критикува няколко европейски държави заради внезапното вдигане на covid-мерките

Няколко европейски страни, в това число Германия, Франция, Италия и Англия, анулираха своите антиковидни ограничения прекомерно ненадейно и се оказват изправени пред внезапно повишаване на случаите под въздействието на подварианта BA.2 на разновидността " Омикрон ". Това заяви високопоставен представител на Световната здравна организация (СЗО), представен от Франс прес.

На конференция по време на посещаване в Молдова, шефът на СЗО за Европа Ханс Клуге означи, че актуалната епидемиологична обстановка на континента изисква зоркост, само че добави, че остава " оптимист ".

В момента броят на случаите на COVID-19 се усилва в 18 от 53-те страни, за които дава отговор европейският клон на здравната организация на Организация на обединените нации.

„ Държавите, в които следим изключително огромен растеж, са Англия, Ирландия, Гърция, Кипър, Франция, Италия и Германия “, сподели Клуге. Той означи, че " тези страни ненадейно " са минали от " прекомерно строги " към " незадоволителни “ ограничения, предава Българска телеграфна агенция.

По данни на СЗО броят на новите случаи в Европа е намалял внезапно след пика си в края на януари, само че още веднъж е почнал да се повишава от началото на март.

Според епидемиолози този растеж се изяснява по-конкретно със настоящето преобладаване на подварианта BA.2 на " Омикрон ", който е почти 30% по-заразен, само че не е по-опасен от своя предходник BA.1.

През последните седем дни в европейската зона на СЗО са регистрирани над 5,1 милиона нови случая на ковид и 12 496 умряли от COVID-19. С това общият брой на инфектираните, открити на континента от началото на пандемията, е достигнал близо 194,4 милиона, а този на смъртните случаи е над 1,92 милиона.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР