Няколко души са пострадали след снощни сблъсъци в Тбилиси, предаде

...
Няколко души са пострадали след снощни сблъсъци в Тбилиси, предаде
Коментари Харесай

Псувня в ефир по адрес на Путин запали Тбилиси

Няколко души са потърпевши след снощни конфликти в Тбилиси, съобщи нюзру.

Повод за напрежението са станали нецензурни думи на водещ в ефира на грузинския ефирен канал "Рустави 2 ". В началото на авторското си предаване Георги Габуния е напсувал съветския президент Владимир Путин. Пред централата на медията са пристигнали стотици поданици на столицата на кавказката република. Събралите се хора са хвърляли и камъни по постройката на малкия екран и са поискали водещият да бъде уволнен поради нецензурните думи в ефир. На места се е стигнало до конфликти сред протестиращи и гардове, при които са били ранени няколко души.

Генералният шеф на "Рустави 2 " Ника Гварамия е спрял излъчванията на малкия екран за няколко часа. Полицията съобщи, не може да подсигурява сигурността на моите сътрудници, е споделил той и се извинил за изцепката на подчинения си.

Властите в Грузия са осъдили изявата на журналиста и са декларирали, че изявлението може да навреди и на без това напрегнатите връзки сред Тбилиси и Москва.

От съветското външното министерство са определили думите на журналиста като невиждана подлост.

Тбилиси бе бил залят от антируски митинги откакто съветският народен представител Сергей Гаврилов бе седнал в креслото на ръководителя на грузинския парламент Иракли Кобахидзе на 20 юни. Заради случая водачът на законодателите е бил заставен да хвърли оставка.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР