Няколко души са били откарани в болница в Австрия, след

...
Няколко души са били откарани в болница в Австрия, след
Коментари Харесай

Няколко души са хоспитализирани в Австрия след употреба на фалшив Ozempic

Няколко души са били откарани в болница в Австрия, откакто са употребявали хипотетични имитации на лекарството за диабет Ozempic, съгласно Федералната работа за сигурност на здравето, представена от Ройтерс.

Съобщава се, че пациентите са изпаднали в хипогликемия и са получили гърчове – съществени странични резултати, което демонстрира, че продуктът съдържа инсулин вместо дейната съставна част на Ozempic – семаглутид, показват от службата в предизвестие, издадено в понеделник.

Европейският лекарствен регулатор ЕMA през предходната седмица предизвести, че са  като лекарството за диабет, а Novo Nordisk заприказва за скок на подправени версии на Ozempic, както и на лекарство за намаляване Wegovy.

Въпреки че единствено Wegovy е утвърден за затлъстяване, фактът, че Ozempic също води до трагична загуба на тегло, е подтикнал хора в Съединени американски щати и Европа да употребяват лекарството не по предназначението, за което е регистриран, напомнят още специалистите. Това води до дефицит на Ozempic, който е бил употребен от незаконни организации, показват управляващите.

Службата за сигурност на здравето не дава информация за точния брой наранени пациенти и тежестта на положението им.

Австрийската работа за престъпно разузнаване съобщи, че засегнатата партида евентуално е пристигнала от източник, друг от аптека, и запасите от нея може към момента да са в обращение.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР