Няколко дни след схемата за измами, разобличена от ОЗБГ, за

...
Няколко дни след схемата за измами, разобличена от ОЗБГ, за
Коментари Харесай

Ето как продавачи на мечти се възползват от стремежа на българина за бързо забогатяване

Няколко дни след схемата за измами, разобличена от ОЗБГ, за която Burgas24.bg заяви, с организацията се свърза друго момиче, което е станало жертва на Щастливите измамници. Нейният случай е малко по-различен, само че още веднъж става въпрос за пари.
Случай 1:
Преди към 2 месеца във Facebook вижда публикация за набиране на рекламни лица. Обявата я преглежда дружно с майка си. В обявата написа, че желаят фотоси, малко изложение на претендента, имена, адрес и телефонен номер.Кандидатства и не помни за обявата. Преди няколко седмици й звънят и й споделят, че печели ваучер за 1800 лв., тъй като е една от утвърдените. Ваучерът е за гратис рекламиране, от страна на тези, които са разгласили обявата, за период от 5 години. 
Казват й че ще изпратят документи и би трябвало да заплати 9,99 лева за някаква такса, която е разказана в документите. Гери получава документите, заплаща таксата, само че нещо се усъмнява. Започва да търси информация за състезанието и компанията, само че нищо не намира. Фирмата още веднъж е "Профимедия " ЕООД. Продължава да търси и намира публикацията в интернет, която ОЗБГ беше написала и изпратила до медиите, и се свързва с нас. Разказа за случая и изпрати фотоси.
Пише "без загуба на време и пари ", само че тези пари, които се заплащат за доставка на документите и парите, които се заплащат за самите документи, те не съставляват загуба съгласно уредниците на това, което провеждат - машинация.
Новото тук е, че желаят персонални данни като изпращат декларация, която би трябвало да се попълни от утвърждения претендент. Момичето алармира, с цел да защищити други хора от това да си дават парите и да си дават персоналните данни.
Случай 2: Няколко дни по-късно с нас се свърза и различен човек с име Антон (името е променено от съображения за сигурност). И на него са му изпратили документи от Happy Smile 2018. Документите са същите, само че с една дребна разлика - името и подписът са на различен човек.
Антон заплаща сумата от 24,99 лева, по-късно заплаща още една сума от 9,99 лева, която е за други документи.До този миг нито той, нито другите жители са получили касов бон, фактура или различен заместващ документ за средствата, които са заплатили. Явно компанията няма опция или не желае да издаде документ против заплатените средства, което си е нарушаване на ЗДДС и в двата случая. Антон получава декларация и съглашение, само че подписът към този момент е на "големия шеф " К. Кънев.
В случая с Антон лъсва и продължението на схемата. Антон заплаща 9,99 лева, 24,99 лева, 9,99 лева, 9,99 лева Цитирам без редакторска интервенция текстът, който ми изпрати, с който изяснява за какво е заплатил и за четвърти документ. Разбира се и за него не получава касов бон, фактура или различен документ.
"Четвъртият ми е пратен тъй като съм избрал облагата ми да се изплати по банков път и се очаквали доста огромни облаги от календара, а с превод по банков път страната щяла да ми вземе 20% налог върху сумата и за това ми оферират да взема парите на ръка. Не можаха да се сетят по-рано да ми го кажат това, а чак след изпращането на контракта. "
Също по този начин се отмятат от изискването и му споделят, че ще изпращат възможните извоювани пари по метод, друг от този, който е поискал Антон и тогава му изпращат четвъртия документ без да го попитат дали е склонен.
Малко по малко сумата се натрупва. Човек след човек извоюваното от компанията нараства и не се знае какви размери е придобило. Тези хора печелят на гърба на други хора, които са обезверени и си търсят работа. Дори са подготвени да вложат последните си стотинки, с цел да си намерят прехранване. Измамниците се възползват от нерадостното им състояние и изкусно им измъкват дребни суми пари, които хората дават "доброволно ". След това някои схващат, че са излъгани, само че за такава дребна сума си споделят, че няма смисъл да се занимават и не помнят за случая. Успокояват се с това, че е можело и по-зле да бъде.

Другият проблем са институциите. Обикновеният българин им няма религия, тъй като знае, че те работят срещу него, корумпирани са и вместо да му оказват помощ вероятността да си навлече още главоболия е доста по-голяма. Поради тези аргументи хората нямат предпочитание да си търсят правата, да се занимават с измамниците или да подхващат каквито и да било други дейности.

Случай 3: Обади се и различен човек от Бургас, който е попаднал на Щастливите измамници. Той е заплатил всички пакети с документи. И тук схемата е същата както при Антон, само че няколко неща вършат усещане:

- има образна смяна във типа на документа за утвърждение. Новият документ е със стикер с номер, който придава по-голяма тежест;
- появява се линк към сайт;
- електронната поща е заменена, само че компанията е "Профимедия "
- звънели са му от следните номера: 0894704790; 0894746202 и Георги Иванов -0887868877;
- подписът на Р. Коев е друг от този на предходните документи.
- щемпел има единствено на "Профимедия ". На документите на "Златен лъв " няма печат;
- в документите, както и при другите хора, на никое място не се загатва кой ще изплаща обещаните пари;
- изпращат му документ и ваучер, само че не излиза наяве защо ще му послужат. Най-вероятно за нищо.

Случай 4: Друг човек даде информация за обявата им в Джобс.бг. Това ни изпрати индивидът:

"Здравейте, свързаха се и с мен през днешния ден (16.10.2017 г.) от номер 0894/ 74 62 02
Представят се за компания "БРИЗ 379 " ЕООД, ЕИК 204079214 със седалище в гр. Приморско.
Управител на сдружението е лице на име АЛЕКСАНДЪР Й. И., ЕГН: 960114**** (ако данните не са откраднати, схваща се).

Кандидтствах по публикация за работа в jobs.bg за гр. София - промоутър, като препоръчаните "условия " са извънредно атрактивни, по този начин да се каже, от позиция на възнаграждение. 

Усъмних се, защото момчето което разговаряше с мен машинално представяше информацията, сходно на реклама за даден артикул или услуга. Спомена, че се споделя Румен и че мога да се свържа с него на горепосочения тел. номер в интервала м/у 12:30-17:30 часа. Фрапиращ бе и обстоятелството, че ще ми изпратят документи, които би трябвало да заплатя за моя сметка - на ст/ст 10 лева!!! и да им дава фотоси.

Очевидо е, че става въпрос за поредна лъжлива скица, която се предлага най-нагло и чрез публични обществени уеб сайтове за търсене, и предложение на работа. Ще уведомя и КЗП, само че дали ще има резултат, сходно на всички нелепости, които се случват в страната ни..., може би е риторичен въпрос?! "

"Тема с продължение:
С общителното подпомагане на компания "Еконт " (най-сърдечно им благодаря за човечното отношение и подпомагане по разрешаване на проблема), разбрах че рекламните материали (на стойност 9.99 лева, които отхвърлих да получа) се изпращат от сдружение "Рекламна кино къща ЗЛАТЕН ЛЪВ " ЕООД
Проверка в Търговския указател ЕИК: 203867667 (позната още под името ПРОФИМЕДИЯ)

Като лице за контакт, посочено при изпращане на рекламните материали е упоменато името: Георги Иванов. Вече осведомих jobs.bg за обстановката, помолиха за публично входиране на сигнала чрез e-mail към тях, като се ангажираха, че ще спомагам на способените разледващи органи, след подаването ми на сигнал и към КЗП.

Проблемът с предоставените персонални данни обаче, чрез изпратените от излъганите лица CV-та, остава неразбираем.
Поздрави! "

Човекът кандидатства по публикация на компания "Бриз 379 ", а се свързват с него от "Златен лъв ". Измамниците имат доста имена, компании, телефони, разнообразни тактики за набиране на жертви. След сигнала до КЗП и Джобс.бг обявата е отстранена от уеб страницата за работа и чакаме отговор от КЗП какво е посочила инспекцията им. Това е фотография на обявата преди да бъде отстранена:

С мен се свързаха още над 10 души. Техните случаи са същите като тези, които са разказани. Последният случай е от 1 ноември 2017 година Дори на този свят ден измамниците са на лов за жертви. За тях няма нищо свято и по тази причина би трябвало да си понесат всички законови последици!
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР