Няколко десетки полета до и от индонезийския остров Бали бяха

...
Няколко десетки полета до и от индонезийския остров Бали бяха
Коментари Харесай

Отложиха десетки полети заради изригнал вулкан на остров Бали, стотици туристи са в капан

Няколко десетки полета до и от индонезийския остров Бали бяха анулирани през днешния ден поради изригването на вулкан. Огромно количество пепел и прахуляк безусловно се изсипа върху туристите на един от най-посещаваните острови в света, именуван още " Земния парадайс ". Димните стълбове пък се носеха във въздуха във височина над два километра.



Проблеми имаха и почиващите на екзотическия Галапагос.

" Изригването на вулкана Mount Agung през днешния ден спря полетите ни до и от Бали ", разгласи нискотарифната самолетна компания AirAsia, която трябваше да промени 27 полета. Отмяната на пътуванията ще застигне стотици туристи.



Mount Agung е деен вулкан в североизточната част на остров Бали, която се " разсъни за живот " в края на предходната година. През декември поради изригването на вулкана отново бе затворено летището на остров Бали.



Друго едно огнено " чудовище " също се е пробудило за живот. Става въпрос за вулкана Sierra Negra, който се намира на остров Изабела, който е част от Галапагос.

От вулкана се стеле лава, а от него излизат също стълбове пушек и прахуляк. 50 души трябваше да бъдат евакуирани, а локалните управляващи приканиха туристите да не се доближават до покрайнините на вулкана. Изригването бе съпроводено и със мощно земетресение.



Превод БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР