Няколко десетки хиляди в България са под карантина заради съмнения,

...
Няколко десетки хиляди в България са под карантина заради съмнения,
Коментари Харесай

Хората под 14-дневна карантина в България са около 25 000, има сериозно намаление на престъпленията

Няколко десетки хиляди в България са под карантина поради подозрения, че може да са заболели от ковид или че са заболели от ковид. Това съобщи началникът на Групово дело " Национална полиция " основен комисар Христо Терзийски.
Между 24 и 25 000 души на ден са под 14-дневна карантина, т.е. със подозрения, че може да са заболели, стана ясно от думите на Терзийски пред Нова телевизия. Основният метод на инспекция е инспекция на адрес. Ако индивидът не бъде открит, се предава отчет на прокуратурата и съответният прокурор взема решение за досъдебно произвеждане. 14 пъти е правена информация по трафични данни – т.е. следене по телефона, като и в 14-те случая имало придвижване. Няма автоматизиране на процеса – първо ни се подава сигнал, тогава ревизираме, увери Терзийски пред Нова телевизия.
702 производства за нарушени карантини е имало до 17:00 часа през вчерашния ден (12 април). Има 3 присъди – 2 са пробация, а една е пробация плюс санкция. По член 355 от Наказателния кодекс, нарушение на разпоредба, правила или ограничения, издадени срещу разпространението или появяването на заразна болест по хората по време на зараза, пандемия или изключително състояние, се санкционира с до 5 години затвор и санкция от 10 000 до 15 000 лв..
Терзийски призна, че да се събират фамилии дружно не е нарушаване по закон, разпоредба или правила, само че се разчита на самосъзнанието на хората. " Не желаеме да глобяваме, желаеме жителите да съблюдават разпоредбите ", прикани той. А за случая с Красимир Каракачанов и дали ще бъде санкциониран служителят на реда сподели, че мисли, че в Столична дирекция имало докладна бележка. Трябвало обаче снималият фотографията да даде показания. " Ако е нарушил разпоредбите, за какво не ", съобщи Терзийски, който обаче не можа да каже дали Каракачанов ще бъде санкциониран.
По въпроса с парковете и градинките служителят на реда увери, че санкции се постановат по нормата сред 300 и 1000 лв..
За край Терзийски сподели, че имало съществено понижение на закононарушенията, в порядъка на 25%.
Още: " Коронавирусът - Турция, Гърция и Съединени американски щати в епицентъра на новините "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР