Няколко часа Васил Божков беше разпитван в Софийската градска прокуратура.

...
Няколко часа Васил Божков беше разпитван в Софийската градска прокуратура.
Коментари Харесай

Божков мълчи като комунист на разпитите в прокуратурата

Няколко часа Васил Божков беше разпитван в Софийската градска прокуратура. Не е ясно дали ще бъде пожелан арест, твърди юристът му. Днес ще се гледа мярката му за неотклонение.

След като дойде у нас, той незабавно беше задържан, прегледан в Министерство на вътрешните работи болница и след това отведен в следствения арест на „ Г.М. Димитров “.

В Софийската градска прокуратура са му били повдигнати обвинявания. Той е запазил безмълвие при разпитите. Става въпрос за възможни закононарушения, свързани с убийства и с атентата против Алексей Петров през 2015 година

Все още не е ясно каква мярка ще му бъде наложена. Решението Божков да се прибере навръх 25 август юристът му Георги Гатев дефинира като случайност.

„ В момента единствено му предявиха постановленията за привличане като обвинен. По едно от делата, което го назоваваме престъпно – там са случаите с престъпните престъпения, и другото е по отношение на хазарта “, съобщи Георги Гатев.

„ По принцип не дава пояснение. Възползвал правото в този момент да не дава пояснение, само че в по-късен стадий самият той ще реши дали да даде или не “, съобщи Гатев.

Адвокатът изясни, че на Васил Божков е връчена призовка като очевидец и по делото за ареста на Бойко Борисов, някогашният финансов министър Владислав Горанов и медийната съветничка на водача на ГЕРБ Севделина Арнаудова през март предходната година. Те бяха освободени, без да им бъдат повдигнати обвинявания, а съдът разгласи арестите им за противозаконни, защото нямало нито едно доказателство за осъществено от тях закононарушение, добавя Българска национална телевизия.

Гатев още веднъж сподели, че Васил Божков е показал предпочитание да се върне у нас още през май, само че е имало „ справедливи аргументи “, които не са му разрешавали да го направи. Уточни, че това не били закани.

 

 


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР