Някои традиционни народни методи за лечение на простуда са всъщност

...
Някои традиционни народни методи за лечение на простуда са всъщност
Коментари Харесай

Три народни лека срещу настинка, които не действат

Някои обичайни " национални " способи за лекуване на настинка са в действителност неефективни и не облекчават хода на болестта, а в някои случаи даже го усложняват. Това се отнася да вземем за пример за инхалациите с гореща пара от варени картофи със сода бикарбонат, които се употребяват от доста хора, споделя Рюстем Османов, общопрактикуващ доктор и кардиолог в SM-Clinic.

Това национално средство е освен неефективно, само че и нездравословно, защото може да аргументи изгаряния на лигавиците.

" Освен това, заради загряването на дихателните пътища, отокът единствено се усилва, което може да докара до проблеми с дишането. Инхалацията несъмнено не би трябвало да се употребява, в случай че имате нараснала телесна температура (над 37,5 градуса) ", предизвестява той.

Друго " бабино " средство - синапени лапи - също е противопоказно при нараснала температура, изключително при автоимунни белодробни болести. Смята се, че те усъвършенстват кръвообращението в белите дробове и оказват помощ за понижаване на възпалението, само че няма доказателства за това.

Методът може да се употребява при дълготраен бронхит или бактериална пневмония, само че единствено в начален етап на болесттите.

Кисненето на краката в гореща вода също е безполезно  - то няма да помогне срещу остри респираторни инфекции или грип. А гаргарата със сода и сол може да изсуши лигавицате, което ще усили риска от зараза с патогенни микроби, заключава лекарят.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР