Някои специалисти по диетология казват, че най-сигурният начин да загубим

...
Някои специалисти по диетология казват, че най-сигурният начин да загубим
Коментари Харесай

Най-подходящата вечеря за здраве

Някои експерти по диетология споделят, че най-сигурният метод да загубим тегло е, в случай че не се храним след 17.00. Въпреки това експертите по хранене и гастроентеролози от Русия настояват, че вечерята е нужна!

" Отказът от вечеря може в действителност да ви помогне да отслабнете, само че резултатът няма да е дълготраен. Липсата не вечеря води до увеличение на апетита през идващия ден и по този метод води до увеличение на общия банкет на калории. Така освен ще си добавите тегло, само че може да си докарате и болести на стомашно-чревния тракт ", изяснява професор Алексей Корольов.

Обилната софра вечер е главната причина за такива рискови болести като гастрит, инфектиране на жлъчния мехур и панкреатит. Големите порции претрупват организма, водят до утежняване на преработката и усвояването на храната.

Ето за какво предварителната защита против наднорменото тегло и болести на стомашно-чревния тракт се обобщава в една фраза - " Яжте умерено! ". Вечерята, както и закуската, са от значително значение. Но! Трапезата за вечеря си има своите особености.

 Плодове

Най-подходящите артикули за вечера

- Нетлъсти - при преяждане тлъстите храни усилват притока на кръв към стомаха и се появява възприятие за тежест.

- Лесносмилаеми - по време на сън метаболизмът се забавя и тежката храна не може да бъде модифицирана. За вечеря не са подобаващи тлъсти и мазни меса, черен дроб, ястия от боб, гъби. Тяхната консумация може да докара до проблеми със съня, главоболие заран и оток. Перфектната вечеря са артикули, които се усвояват за към три часа. Такива са печено нетлъсто месо, морски блага, риба, зеленчуци, варени картофи, сладки плодове.

- Нискокалорични - най-вече калории, разбирайте и храна, би трябвало да се одобряват не по-късно от 15 часа. За вечеря би трябвало да си оставите към 25% от дневния хранителен дял (около 400-450 ккал).

 Риба

- Подпомагащи заспиването - това са артикули със наличие на калций, който подсигурява положителната работа на мозъка, и магнезий, който оказва помощ на мускулите се отпуснетат. На тези калций и магнезий са богати зърнените култури, печената риба, всички типове зеле, зелен грах. За контролиране на съня е значима аминокиселината триптофан, която се съдържа в бананите, рибата звук, смокините. Похапвайте от тези храни 1.5-2 часа преди лягане.

Вариации на оптимални вечеря за цялото семейство (около 400 ккал)

1. За бебето:

Вариант 1. Овесена каша с мляко, кисело мляко, чаша млечна напитка.

Вариант 2. Сирене, яйце, кисел.

2. За детето:

 Скариди

Вариант 1. Плодов десерт (салата от ябълки, портокали, круши, подправени с неподсладено кисело мляко).

Вариант 2. Запечени картофи с месо, сок.

3. За младежа:

Вариант 1. Спагети (макаронени изделия) с морски блага или сирене.

Вариант 2. Кнедли, сок.

4. За родителите:

Вариант 1. Печена риба (200 грама), варени зеленчуци.

Вариант 2. Варено или печено месо (200 гр), задушени зеленчуци.

5. За баба и дядо:

Вариант 1. 200 грама обезмаслена извара, бисквити.

Вариант 2. Омлет с пържоли (месни или риба).

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР