Някои породи просто са по-гласовити от други. Разбира се, че

...
Някои породи просто са по-гласовити от други. Разбира се, че
Коментари Харесай

15 от най-кротките породи кучета

Някои породи просто са по-гласовити от други. Разбира се, че всяко куче може да бъде подготвено, само че в това време то си има и темперамент. И част от характера му може да бъде множеството джафкане.
 От китайско гребенесто куче до мексиканско голо куче - 5 от най-грозните породи кучета
5 от най-грозните породи кучета в света

Все отново си имат някакъв сексапил

Това обаче може да ни сътвори проблеми със съседите, изключително в случай че живеем в апартамент. А и за самите нас надали би било доста прелестно домашният ни любим да лае непрекъснато.

Затова, ако сме се решили да си вземем куче и ни се желае то да е оптимално добродушно, ето за кои 15 породи е добре да се оглеждаме. Те попадат измежду най-тихите и спокойни в листата на Good Housekeeping.

Бернско планинско куче
 Снимка 643778

Известно още с прозвището си " гальовен колос ", преди то е било асистент на служащите в швейцарските ферми. Сега обаче е една от най-предпочитаните от млади фамилии породи, точно поради благия си темперамент. Имат обаче тази особеност на характера да се привързват съответно към единия от стопаните си.

Кавалер Кинг Чарлз шпаньол
 Снимка 643779

Който е гледал " Сексът и градът ", евентуално знае, че кучето на героинята Шарлот е от тази порода. И неслучайно е избрала него - то съвършено пасва на градския вид хора - безшумно е, другарски настроено и безусловно очарователно.

Френски булдог
 Снимка 643780

Те виреят добре в жилища и не се нуждаят от доста разнообразни интензивности с изключение на бързи разходки. Радват се на сдържан климат и на време, в което да могат да си релаксират. Когато са в игриво въодушевление пък, нямат навика да лаят.

Булдог
 Снимка 643781

Подобно на френските си събратя, булдозите също са кротки и обичат да се излежават. Може обаче да се окаже същинско предизвикателство да ги накараме да се раздвижат, в случай че нямат желанието за това.

Басенджи
 Снимка 643782

Тази порода даже е известна най-вече с това, че не лае. И въпреки всичко, не са напълно безшумни. Но постоянно, когато решат да " приказват ", вместо лай, издават особени звуци.

Борзой
 Снимка 643783

Може да са огромни по размери, само че по темперамент са оприличавани на котки, тъй като са тихи. Освен че са и елегантни, борзоите са бързи кучета, по тази причина е добре да не ги пускаме от каишката, преди да сме ги обучили.

Шотландска еленова хрътка
 Снимка 643784

Това е още една порода едри кучета, които не биха се побрали в скута ни, само че пък биха ни радвали с благия си темперамент. Енергията им е много умерена и си имат моментите, в които обичат да тичат, както и моментите, в които избират да си подремнат.

Мекокосмест пшеничен териер
 Снимка 643785

Те лаят, когато усетят, че е належащо, само че по-често издават наличието си с присъщия си с доста отскачане привет. Обикновено са много кротки към хора.

Шиба ину
 Снимка 643786

Освен че наподобяват като кучета, които не бихме спрели да гушкаме, те нямат навика да лаят доста. Въпреки това понякога може да се включат с присъщия им, сходен на вик тон, който издават.

Австралийска овчарка
 Снимка 643788

Противно на името ѝ, тази порода е постоянно срещана в Съединени американски щати, а не толкоз в Австралия. Те са дейни по природа и нормално лаят единствено когато сметнат, че е нужно. Не биха го правили обаче без причина.

Ирландски сетер
 Снимка 643789

Тези красиви сетери с алена четина са ловни кучета, а не кучета пазачи. Те са доста енергични, само че и очарователни по натура в това време. С тях множеството хора елементарно биха се напаснали.

Ши Тзу
 Снимка 643790

Въпреки че за дребните породи постоянно се счита, че лаят повече, има изключения. И едно от тях е породата ши тцу, която е измежду тихите. Преди те са живели с китайски кралски особи и могат да се похвалят, че имат над хиляда години опит в това да бъдат повече от луксозни съквартиранти. Да не забравяме, че по темперамент несъмнено са радостни кучета.

Глен оф имаал териер

Сред териерите те са едни от най-спокойните. Характерният им мощен дух не липсва, само че го раздават малко по-спокойно и по-тихо спрямо останалите.

Салуки
 Снимка 643792

Макар че тази порода изисква повече дресировка, тъй като по темперамент е по-независима, сигурно не е шумна. Бързи са, имат потребност от повече придвижване, само че и са изключително лоялни към стопаните си.
 Любимото лакомство за кучето, което в действителност му вреди
Любимото лакомство за кучето, което в действителност му вреди

И постоянно води при ветеринаря

Родезийски риджбек
 Снимка 643793

Тези " африкански лъвски кучета " са известни с уравновесения си темперамент, атлетизъм и дарба да се привързват. Наред с това нямат и навика да лаят доста.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР