Някои от жителите на един крайбрежен град в Китай ще

...
Някои от жителите на един крайбрежен град в Китай ще
Коментари Харесай

Една китайска община прави нещо необичайно: пита жителите как да се харчи бюджета

Някои от жителите на един крайбрежен град в Китай ще имат шанса да създадат нещо извънредно в Поднебесната империя: да гласоподават по какъв начин общината да похарчи парите им, споделя The Wall Street Journal.

Хайкоу е един от дребното градове, които пробват нова тактика, с цел да дадат на жителите повече благоприятни условия да изразят мнението си, като в това време покачат репутацията -- а с нея и властта - на общините.

Гражданите на един от кварталите са поканени да дадат оферти по какъв начин да се усъвършенства качеството на живот -- да вземем за пример посредством паркове или повече услуги за възрастните -- и напълно скоро ще гласоподават измежду предлагането до момента хрумвания по какъв начин да се похарчат 12 милиона юана (1,9 милиона долара) от общинските средства -- към 1% от бюджета.

В Китай нормално националните водачи се радват на необятна поддръжка, само че локалните водачи постоянно са обект на неодобрение. Наскоро президентът Си Дзинпин съобщи, че тези терзания би трябвало да намерят решение.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР