Някои от четящите този текст сега вероятно ще си спомнят,

...
Някои от четящите този текст сега вероятно ще си спомнят,
Коментари Харесай

Кои шофьори карат през лятото със зимни гуми

Някои от четящите този текст в този момент евентуално ще си спомнят, че даже и у нас имаше хрумвания за възбрана за потреблението на зимни гуми през лятото. Все още обаче подобен закон няма и от позиция на закона, през лятото можете да карате с каквито гуми желаете, стига да имат нужната дълбочина на грайфера.

След като изяснихме законите, дано преминем към практиката. Смята се, че със зимни гуми през лятото колата е по-нестабилна, а спирачния път е доста по-дълъг. Гумите по-бързо се износват и така нататък Всъщност поради всичко това притежателите на коли сменят зимните гуми с летни напролет. Но не всички.

Тоест правилото „ зимни приз лятото “ е много необятно публикуван измежду автомобилистите. Това събитие има няколко пояснения. На първо място незабавно идва на разум тезата за ниските приходи на притежателя на автомобила. Много хора не намират пари за летни гуми и са принудени да се движат със зимни гуми през летните месеци. Но това не е единствената причина.

Доста постоянно водачите осъзнават напролет, че зимните гуми на колата няма да могат да работят през идващия леден сезон. И с цел да спестят ресурса на комплекта летни гуми, които имат, те просто „ довършват “ старите зимни гуми през лятото. Има и трета категория ползватели на зимни гуми през лютото.

Такива притежатели на коли въобще не карат колите си. Например, единствено няколко пъти през лятото, стигайки до село и назад, и понякога отивайки до супермаркета. Следователно те на практика не виждат нарасналото изхабяване на по-меката зимна гумена примес. Но те правят оценка офроуд свойствата на зимната гума, която е с по-силно изразен грайфер и която оказва помощ елементарно да стигнат от асфалтовия път до градината, да вземем за пример по неприятен черен път.

Този метод не е лишен от логичност. Освен това разрешава да се спестят доста пари, които сътрудниците им харчат два пъти годишно, с цел да платят за монтиране на гуми и сезонното им предпазване. Стига обаче през горещите дни зимните гуми да не се карат дълготрайно и с висока скорост по асфалт, тъй като тогава свойствата на зимната гума " отиват на кино ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР