Някои народни представители се оказали абсолютно неподготвени по материята, по

...
Някои народни представители се оказали абсолютно неподготвени по материята, по
Коментари Харесай

Бойко Рашков: Някои депутати не знаят за какво са в НС /видео/

Някои народни представители се оказали безусловно неподготвени по материята, по която се пробват да вземат отношение.Това съобщи вътрешният министър Бойко Рашков на доклад за работата и промените в Министерство на вътрешните работи.
"Това, което оповестиха сътрудниците, е в цялостно несъгласие и изцяло опровергава необективните, злонамерени рецензии и оценки към Министерство на вътрешните работи. Министерството, в частност министърът, политическото управление, виждате ли - не се било справяло с промените в Министерство на вътрешните работи. Какво демонстрира това - че тези хора са в Народното събрание, една част от тях, повече от година, или една година - те просто не знаят защо са в Народно събрание, откакто те не познават работата на обособените ведомства, които всеки петък контролират”, уточни министърът.
"Както виждате, промени в Министерство на вътрешните работи са подхванати, правят се и някои от тях са приключени. На фона на изказванията, че промени в Министерство на вътрешните работи не се правили, тъй като министърът нямал смелостта да извърши промените. Друг е въпросът, че промени не се правят за ден, седмица или за месец, откакто 20 години нито един началник в Министерство на вътрешните работи не се е замислял за структурата на това министерство, дали дава отговор на актуалните условия. Диспропорциите, които са насъбрани във времето, са толкоз крещящи, че не можем да ги отминем с безучастие, както се е правело досега”.
"Правителството и управлението на Министерство на вътрешните работи – което беше образувано през декември – станахме очевидци на разнопосочни изявления. Вероятно ще следим такива и през идващите дни. Онези борби, които се развиват в чисто политическата сфера се отразяват на всички министерства и в частност и на Министерство на вътрешните работи. Дават се най-често случайни оценки, издаващи непознаване на работата на Министерство на вътрешните работи и оценки, обслужващи само политическите тези, които се застъпват от една или друга политическа партия ", акцентира Рашков.
Той разяснява и закононарушенията, установени по отношение на парите, отпуснати от Министерство на регионалното развитие за огромни инфраструктурни планове. „ Вярно е, че в последните 1-2 месеца нямаше задоволително информация от тези следствия – към публицистите и към жителите. Нашето общество би трябвало да знае какво се случва с отпущането на бюджетни средства в тази тенденция. Отпуснати са десетки милиони. И в този момент би трябвало да знаем - какво се случи с тези милиони?”.
По думите на Рашков са отпускани средства за порочно подписани контракти за действия, които в множеството случаи даже не са започвани.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР