Някои малки лични навици, като например как поддържаме ноктите си,

...
Някои малки лични навици, като например как поддържаме ноктите си,
Коментари Харесай

Формата на ноктите издава неподозирани неща за човек

Някои дребни персонални привички, като да вземем за пример по какъв начин поддържаме ноктите си, могат да разкрият удивителни и неповторими, самостоятелни личностни черти. Всъщност ръцете ни издават доста за нас. Дължината на пръстите, типа на ноктите и даже тяхната естествена форма, разкриват нреподозирани неща.

Оказа се, че пръстите може да имат повече общи неща с мъжествеността или женствеността, в сравнение с бихте могли да мислите. Нека да разгледаме част от проучванията върху формата на пръстите и формата на ноктите и какво значи това за нашите персони.

Изследване от Департамента по дерматология на Катедрата по медицина в Университетския лицей в Ибадан, Нигерия, споделя следното за форми на ноктите и личностни черти:

Снимка: shutterstock  Формата на ноктите издава неподозирани неща за човек

* Вентилаторен или триъгълник, завършен тъй че да наподобява по-широк във върха и с тясна основа, която се уголемяват към върха на пръста като вентилатор, са свързани с персона, която е тревожна и притеснителна.

* Бадемово или триъгълно (по-широко в основата) - Ноктите, които са необятни в основата и по-тесни в края, са свързани с персона, която е нежна, изобретателна, по-рафинирана и прочувствено сензитивна.

* Широк правоъгълник - Нокът, който е по-широк, в сравнение с дълъг, се свързва с къс манталитет. Тези необятни и квадратни нокти разкриват елементарен, спокоен, почтен, толерантен, уравновесен и широкомащабен човек.

* Висок правоъгълник - Твърди се, че хората с дълги нокти са склонни към нарцисизъм и тесногръдство.

* Квадрат - квадратните нокти са релативно идентични по дължина и широчина. Хората с квадратни нокти а тези, които може да бъде " стегнат, подлуден и дръглив ". Тази форма на ноктите също по този начин демонстрира наклонност към неспокойствие и бързо мислене, а колкото по-къса са ноктите, толкоз по-критично е личността.

* Овална или кръгла форма – Хората с тази форма са измежду най-позитивните, отворени и щастливи персони. Заоблената форма на ноктите пък е знак, че притежателят им е креативна, самостоятелна и бързо обучаема персона.

* C-образна извивка надолу - Тази форма на нокът имат хората, които работят интензивно и им е мъчно да преодоляват трудностите, пред които се изправят. Тази форма на ноктите имат хора, които са упорити и смели, написа уеб сайтът jenata.blitz.bg
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР