Някои храни и напитки могат да бъдат потенциално полезни -

...
Някои храни и напитки могат да бъдат потенциално полезни -
Коментари Харесай

4 храни, които ще ни помогнат да спрем цигарите и да се изчистим от никотина

Някои храни и питиета могат да бъдат евентуално потребни - или досадни - когато се пробвате да се откажете от тютюнопушенето.

Ако желаете да се отървете от нездравословния табиет или познавате някой, който се бори с него, ето четири храни и питиета, които биха могли да оказват помощ на пушачите да се откажат и да живеят без пушене.

1. Плодове и зеленчуци

Цигарите блокират усвояването на значими хранителни субстанции, като калций и витамини С и D. Например, пушенето единствено на една цигара изцежда от организма 25 мг витамин С. Включването на повече плодове и зеленчуци във вашата диета ще възвърне тези хранителни субстанции и, както някои проучванията демонстрират, може да помогне за понижаване на желанието за пушене.

Бонус: След като започнете да ограничавате пушенето, храната стартира да има по-добър усет и ароматите са по-забележими, тъй че може да се насладите и на тези храни повече.

2. Чай от женшен

Някои проучвания демонстрират, че  женшенът може да бъде лечебен за никотиновата взаимозависимост,  защото може да отслаби резултата на допамина, невротрансмитер в мозъка, който е обвързван с удоволствието и се отделя при пушенето на тютюн. Пиенето на чай от женшен може да понижи привлекателността на тютюнопушенето и да го направи по-малко прелестно.

3. Мляко и млечни артикули

Пушачите оповестяват, че  пиенето на мляко утежнява резултата от цигарите. Повечето пушачи споделят, че това придава на цигарите им горчив послевкус. Когато сте гладни, потреблението на мляко и други млечни артикули, които утежняват резултата от цигарите, може да помогне да се възпират пушачите от пушене.

4. Дъвка и мента без захар

Дъвката и ментата  могат да държат устата ви заета, когато имате предпочитание да пушите. Плюс това, и дъвката, и ментата устоят дълго време - нормално по-дълго от пушенето на цигара.

Знанието какво да избягвате да консумирате, когато се пробвате да се откажете от тютюнопушенето, също ще помогне. Храни и питиета, за които е потвърдено, че усъвършенстват усета на цигарите и провокират предпочитание за пушене, включват алкохол, кофеин, месо и  сладки или пикантни храни.

Докато яденето и пиенето на верните неща могат да създадат битката за отричане на цигарите малко по-лесна, стратегии отричане от тютюнопушенето могат да подобрят възможностите за триумф и отказването вечно.

Подкрепата на близки и родственици също играе значима роля в това начинание. Често се оказва, че пушенето не е нужда, а просто нездравословен табиет, който с малко изпитание може да бъде преодолян много сполучливо. Просто би трябвало да сте по-устойчиви на изкушението да запалите цигара при следващата стресова обстановка.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР