"Някои хора съвсем спокойно говорят, че наркотиците са леки и

...
"Някои хора съвсем спокойно говорят, че наркотиците са леки и
Коментари Харесай

Инспектор: Няма леки и тежки наркотици

"Някои хора напълно умерено приказват, че опиатите са леки и тежки - няма такова нещо. Законодателят третира всеки тип като наркотично вещество ", сподели контрольор Петьо Петков от бранш "Наркотици " към Столична дирекция на вътрешните работи.
По думите му обстановката измежду младежите не може да се дефинира като злополучие, само че опиати измежду тях има и се използват.

"За марихуаната се приказва, че това е нещото, което не може да навреди, може да ти помогне, да те отпусне - митовете са невероятни ", разяснява още Петков.

Инспекторът разясни, че действието и вредите за всеки младеж са самостоятелни - при някои типове могат да влияят на човек след 13-14-15 месеца, а други - до 3 месеца.

"Това е най-деликатната възраст за едно дете ", безапелационен е Петков. По думите му обаче статистиката, съгласно която България е на трето или четвърто място по приложимост на дрога измежду младежите е неправилна, тъй като децата постоянно лъжат в анонимните анкети, с цел да се потвърдят пред съучениците си.

"Наркотиците се популяризират по най-различни способи. Дилърът, който е в едно учебно заведение - не можем да го разпознаваем, той е едно обикновено дете ", добавя Петков.

По думите му децата си купуват и използват опиати по най-различни мотиви, в това число и поради финансовата страна на нещата - да бъдат водачи и за известност.

"Симптомите за сходно нещо са разнообразни - детето става по-немърливо към външния си тип, стартира да страни от най-близките си хора ", разяснява Петков. Според него учители и родители, които познават добре децата си, ще могат да виждат предупредителните знаци, че обещано дете използва дрога.

Според Петков обаче има различен проблем - родителите постоянно не приказват за това.

"Когато по един или различен метод дете попадне в такава компания и някой от тази компания е по-близък с майка си и татко си, той споделя за това, което се е случило. Родителят, който знае, доста рядко споделя с другите родители ", разяснява Петков.

По думите му родителите или напълно отхвърлят опцията детето им да взима опиати, или одобряват тематиката доста драговолно и стартират да работят съгласно своите разбирания и да "упражняват едно принуждение " над детето си.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР