Някои хора мият зъбите си само по веднъж на ден,

...
Някои хора мият зъбите си само по веднъж на ден,
Коментари Харесай

5 грешки, които допускаме при миенето на зъби

Някои хора мият зъбите си единствено по един път дневно, а други - след всяко хранене. Но оказва, че доста от нас го вършат по безусловно неверен метод. Ето кои са най-честите неточности при миене на зъбите.
Грешен избор на четка за зъби
Често залагаме на четка или с прекомерно мек, или с прекомерно корав косъм. За да не сгрешите в избора си ви предлагаме да следвате следните препоръки.
Ако зъбите и венците ви са в положително положение, тогава не се колебайте да изберете четка със междинна неотстъпчивост на косъма. Децата под дванадесет години и хората с проблематичен гланц и венци би трябвало да изберат четка с мек косъм.

Обърнете внимание на дължината и материала на дръжката. Четката не би трябвало да се плъзга в ръката ви. Заложете на такава с дължина на главата от 20 до 30 мм и височина на косъмчетата до 20 мм. Не забравяйте от време на време да сменяте четката си.
След 2-3 месеца приложимост тя става неизползваема. Променя се освен формата на нейните косъмчета, само че и се натрупват нездравословните бактерии върху тях.
Използването на щедро количеството паста за зъби
Голяма част от хората смятат, че би трябвало да се употребява по-голямо количество паста за зъби, с цел да се почистят по-добре. Достатъчно е да сложите върху четката напълно малко количество паста, с размера на грахово зърно. В противоположен случай четката просто ще се плъзга по зъбите и няма да може да доближи до плаката.
Почистване на зъбите с хоризонтални придвижвания
Техниката на разчистване на зъбите посредством хоризонтални придвижвания само задвижва плаката в региона сред тях. Използвайте отвесните придвижвания, с цел да избегнете този проблем.
Миенето на зъбите незабавно след хранене
Друга огромна неточност е миенето на зъбите незабавно след хранене. В този случай емайлът е доста уязвим. Изчакайте към половин час и едвам по-късно измийте зъбите си.
Пренебрегване на конците за зъби
 Трик за намаляване: Мийте зъбите си незабавно след хранене Трик за намаляване: Мийте зъбите си незабавно след хранене
Колкото и да се пробвате да отслабнете, факт е, че привикването към нов метод на живот с цел да отслабнете не постоянно е толкоз елементарно. За п...
Повечето хора даже не се замислят за това какъв брой е значима използването на конец за зъби. Но потреблението му предотвратява появяването на зъбен камък, а също по този начин укрепва и венците.
Съветваме ви конецът да е с дължина минимум 180 мм. Използвайте го наложително преди миенето на зъбите с четка. Не подценявайте и интерденталните четки. Те не заместват конеца.
Избягвайте потреблението на храни, които засягат сред зъбите - пуканки, карамел.
За да си миете зъбите вярно, следвайте следните инструкции:
1. Процедурата не би трябвало да продължава повече от 3 минути.
 Миете си доста постоянно зъбите - това в действителност не предотвратява кариес Миете си доста постоянно зъбите - това в действителност не предотвратява кариес
Зъболекарят Луиза Автандилян разсея няколко известни заблуди, свързани с появяването и предотвратяването на зъбния кариес в изявление за пор...
2. Първо, почистете предните зъби, като последователно се приближавате към задните.
3. За долния ред използвайте техниката изпод нагоре, за горния ред - от горната страна надолу, а за кътниците - загребващи придвижвания.
4. След изплакване на устата с вода, почистете добре езика и вътрешната повърхнина на бузите си с гърба на четката.
5. Използвайте паста с флуорид.
Не забравяйте най-малко един път годишно да посещавате стоматолога си.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР