Някои европейски страни решиха да затегнат рестрикциите заради разпространението на

...
Някои европейски страни решиха да затегнат рестрикциите заради разпространението на
Коментари Харесай

Европейски страни затягат рестрикциите заради омикрон

Някои европейски страни взеха решение да затегнат рестрикциите поради разпространяването на новия вид на ковид омикрон. Това се случва, откакто в събота Нидерландия върна националния локдаун и затвори питейните заведения, магазините, които не продават артикули от първа нужда, хотелите, кината и фитнес салоните най-малко до 14 януари. Професионалните спортни събития ще се организират без аудитория, а едно домакинство ще може да кани до четирима души по време на коледния интервал и до двама души след празниците. Училищата също няма да одобряват възпитаници най-малко до 9 януари. Премиерът Марк Рюте съобщи, че тези ограничения не могат да бъдат избегнати.

Въпреки че никоя европейска страна не е наложила толкоз прецизни ограничавания като Нидерландия, държавните управления са подложени на напън от здравните специалисти да се задействат, написа Financial Times. Германия вкара нови условия за влизането на хора от Англия и от няколко други европейски страни на нейна територия. В неделя управляващите в Берлин дефинираха Обединеното кралство за " район на новия вид на COVID-19 " и постановиха най-тежките рестрикции за пътешестване. От понеделник единствено немски жители, пребиваващи или директни пасажери ще могат да влизат в Германия от Англия. Тези, които са позволени в страната, ще би трябвало да се карантинират за 14 дни, без значение дали са имунизирани. Нови ограничавания за пътуването ще бъдат въведени за идващите от Дания, Франция и Норвегия, като те ще би трябвало да се карантинират за най-малко пет дни, в случай че не са имунизирани или преболедували.
По-стриктни ограничения
Френското държавно управление забрани от събота туристическите и бизнес пътувания от Обединеното кралство като се изключи френските жители, пребиваващите и имащите сериозна причина. Британската Военновъздушни сили написа, че френският ски сезон ще усети основни отрицателни резултати поради спрените туристи от Англия. Австрия, която таман излиза от народен локдаун, ще позволява влизане на територията й единствено на имунизирани пасажери от понеделник. Тези, които нямат бустерна доза, ще би трябвало да си създадат тест.

От понеделник Ирландия прибягва до вечерен час от 20 ч. за пъбовете и заведенията за хранене , откакто държавното управление не послуша рекомендациите на здравните специалисти за затваряне на заведенията в 17 ч. В неделя италианското министерство на опазването на здравето подреди на районите да затегнат плануваните ограничения в очакване на евентуален скок на хоспитализациите. В Кампания - административен район в Южна Италия, бяха неразрешени събиранията на закрито, в това число детските събития.
Реклама В сряда вземат решение Испания и Белгия
Нивата на имунизациите в Испания и Португалия са измежду най-високите в Европа, само че държавните управления там предизвестиха, че може да им се наложи да затегнат рестрикциите поради омикрон. Испанският министър председател Педро Санчес свика изключителна онлайн среща на районните ръководители в сряда, на която ще бъде разисквана тази опция.

По думите му бързото разпространяване на ковид съставлява същински риск, само че макар по-високите дневни равнища на инфекциите броят на приетите в болница пациенти е по-нисък по отношение на 2020 година, когато имунизирането още не беше почнало. Белгийските управляващи също обявиха, че в сряда ще обмислят въвеждането на възможни нови ограничения
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Автор Марина Станева
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР