Някогашното климатично училище в Борисовата градина няма нужда да бъде

...
Някогашното климатично училище в Борисовата градина няма нужда да бъде
Коментари Харесай

Фандъкова иска конната база в Борисовата, климатичното училище - не

Някогашното климатично учебно заведение в Борисовата градина няма потребност да бъде възстановявано. Ще упорствам да се запазят обектите на " Спортна София " и конната база, както и да се откри безвредно прекосяване от Строителния колеж към парка. 

Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова, която дружно със зам.-кмета по екология Йоана Христова посети актуализирания Розариум в Борисовата градина, като изясни какви корекции на оферти план за Подробен устройствен план на парка ще желае тя. 



Възложихме да се направи план на Подробен устройствен план на Борисовата градина, предстоят обществени обсъждания. Приемането е най-важната гаранция, че няма да се застрои паркът и няма да има драматични промени. Избрахме проектанта с най-консервативен метод, каза Фандъкова. Съществуващите игрища би трябвало да бъдат ремонтирани, само че без да се уголемяват, а " Юнак " ще остане по този начин, както е, счита още Фандъкова. 

Продължава сагата за премахването на автокъща " Капитолия ", стана ясно още от думите на кмета. Издадена е и заповед за унищожаване на " Веселото село ". 



780 000 лв. коства ремонта на Розариума, засадени са 7000 растения, измежду които 2000 рози, възобновени са алеите, парковоте осветяване и обзавеждане. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР