Някогашните приятелски българо-руски отношения преживяват безпрецедентна криза. На фона на

...
Някогашните приятелски българо-руски отношения преживяват безпрецедентна криза. На фона на
Коментари Харесай

Руски политик взриви медиите. Атаката срещу България

Някогашните другарски българо-руски връзки претърпяват невиждана рецесия. На фона на вътрешнополитическите разтърсвания и продължителния спор с съветския дипломат в София Елеонора Митрофанова, министър председателят в оставка Кирил Петков разгласи във вторник вечерта експулсирането на 70 съветски дипломати, обвинявайки ги във връзки с съветските служби за сигурност. Неизбежният отговор на Москва заплашва да сковава двустранните връзки.

От Русия дават ясно да се разбере, че считат, че това решение на София не е взето независимо и опонира на „ волята на българския народ ”, написа в разбор вестник „ Комерсант ”, представен от БГНЕС.

С един полет от България тази неделя ще бъдат изпратени 70 съветски дипломати, съобщи във вторник вечерта министър председателят Кирил Петков. Формалните искания и цялостният лист с лицата, оповестени за „ личност нон грата ”, беше връчен на съветския дипломат Елеонора Митрофанова. Сред тях са Филип Воскресенски – вторият човек в съветското посолство, генералните консули във Варна и Русе Владимир Климанов и Андрей Громов и шефът на Руския културно-информационен център Юрий Макушин, написа " Комерсант ".

Заедно с членовете на фамилиите си броят на руснаците, които би трябвало незабавно да изоставен страната, надвишава 200 души. Закрива се Генералното консулство на Русия в Русе, стопира работата на Генералното консулство във Варна. А също така България сама прекратява краткотрайно работата на консулството си в Екатеринбург, прибавя изданието. А разбора си от " Комерсант " цитират материали в български издания, съгласно които „ неизбежният отговор на Москва може и да не бъде взаимен в количествено отношение, само че е изцяло допустимо да докара до физическо парализиране и закриване на нашето посолство в Русия ”.

" Комерсант " цитират и заместник-председателят на Съвета на федерацията Константин Косачов, който съпостави в своя канал в Телеграм държанието на българското управление с децата: „ Някога, в детството, когато не си гладен, изливаш в символ на митинг кашата на пода. Ето по този начин българите, които останаха без държавно управление, гонят от страната 70 съветски дипломати.

Безразборно, по обвиняване в шпионаж… Кашата от купата би трябвало да се разлее безусловно. Само с цел да отклоните вниманието от себе си и родителите да ви виждат ”. Косачов приключи посланието си с думите: " Срам. Българи, вие сте разнообразни. Ние ви знаем такива, каквито сте били постоянно, исторически. Можете и по-добре ". 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР