Някога запитвали ли сте се колко точно пари има на

...
Някога запитвали ли сте се колко точно пари има на
Коментари Харесай

Икономисти: Кешът в цял свят е за 5 200 милиарда долара

Някога запитвали ли сте се какъв брой тъкмо пари има на света? Отговорът не е напълно еднопосочен, като се има поради, че под парична стойност към този момент се подразбира нещо, което е доста повече от монетите и банкнотите кеш, написа tocka.com. Първото, което обаче ни идва мислено като кажем пари, е кешът, това е наречено от икономистите " МО ". Всички банкноти и всички монети на света, събрани на едно място през днешния ден, биха коствали 5 200 милиарда $.



Количествата пари, които се назовават " М1 ", включват с изключение на кешовите, само че и всички пари, които се намират по сметки в банките. Това са парите, които държите на сметка и можете да ги вземете, когато поискате. Тези пари по света са двойно повече от монетите и банкнотите. В тази категория те са на стойност 25 000 милиарда $.



В категорията " М2 " икономистите слагат всичко от " М1 " плюс всички други дребни и краткосрочни спестявания по света. Те стигат зо 60 000 милиарда $.



Накрая има и категория " М3 ", в която се прибавят всички дълготрайни влогове, вложения и другите типове влогове. Те са на стойност 80 900 милиарда $.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР